Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура се провежда

...
Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура се провежда
Коментари Харесай

Две обвинения за ученика, който преби учителка


Под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура се организира следствие по отношение на нападението над учител в Софийската професионална гимназия по туризъм, осъществено от възпитаник в същото образователно заведение, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

На 20.06.2017 година седемнадесетгодишният М. Ц. влезнал в учителската стая на Софийската професионална гимназия по туризъм, където в този миг се намирали учители от гимназията, една от които - Б.К. Непълнолетният Ц. почнал да се държи нападателно, да крещи и да наскърбява намиращите се в стаята преподаватели, блъскайки мебелите и показвайки неприлични жестове. Малко по-късно същият се насочил към стоящата наоколо св. К., като я изритал в тялото, след което хвърлил стол по нея. В резултат на дейностите на обв. Ц. потърпевшата К. е получила лека телесна щета.

Във връзка с осъщественото от М. Ц., на 21.06.2017 година същият е притеглен като обвинен за две закононарушения – нанасяне на лека телесна щета на преподавател във връзка осъществяването на службата му /чл. 131, алинея 2, т. 4, вр. алинея 1, вр. член 130, алинея 2, вр. член 63, алинея 1, т. 4 от НК/, за което е планувано наказване „ отнемане от независимост “ до три години, и безчинство /чл. 325, алинея 1, вр. член 63, алинея 1, т. 4 от НК/, което се санкционира с отнемане от независимост до две години или с пробация, както и с публично неодобрение.

С оглед необремененото правосъдно минало на обв. Ц. и поради непълнолетието му, по отношение на него е взета мярка за неотклонение „ Надзор на контрольор при детска педагогическа стая “ като най-подходяща с оглед отнемането на опцията да извърши друго закононарушение. Разследването по делото продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР