Под останките на болницата в Изюм в Източна Украйна има

...
Под останките на болницата в Изюм в Източна Украйна има
Коментари Харесай

Болницата в Изюм се подготвя за тежка зима

Под останките на болничното заведение в Изюм в Източна Украйна има действителни образци за резистентност и мощ на духа. Това здравно заведение беше единственото, останало отворено, когато съветските войски превзеха града при започване на март.

Операциите се местят в мазето, с цел да се избегнат попадения от въздушни удари. Там остават единствено шепа лекари, сестри, санитари и патолози. Сега те се приготвят за тежките зимни месеци.

 
Спяхме по два часа. Беше студено. Температурата бе може би 3 или 4 градуса. Трябваше да стопляме течности с телата си, с цел да ги използваме.
Юрий Кузнецов – хирург от болничното заведение в Изюм

Къщата на лекаря е разрушена през юли, тъй че той също живееше в сутерена. Болницата бързо се цялостни с ранени и заболели хора, които се нуждаят от помощ. Персоналът намира метод да помогне и на руснаци.

 
Имахме две портативни колички с носилка, която играеше ролята на операционна маса.
Юрий Кузнецов – хирург от болничното заведение в Изюм
Всички избягаха. Болницата беше празна. Но тези хора останаха тук и избавиха доста животи. Всички в Изюм знаеха и постоянно идваха тук, когато се нуждаеха от помощ. Тези хора имат предопределение. Не всеки може да го направи.
Вадим Назаров – пациент

Изюм бе освободен от съветската окупация през септември при контраофанзивата на украинските сили. Въпреки това, до момента в който нещата се възстановяват, заздравяването на белезите ще отнеме доста време за локалните поданици и личния състав на болничното заведение.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР