Под натиска на положителни температури и плахи валежи снегът започва

...
Под натиска на положителни температури и плахи валежи снегът започва
Коментари Харесай

Как да караме кола извън асфалта - няколко рецепти от опитни водачи

Под натиска на позитивни температури и плахи превалявания снегът стартира да се топи, разкривайки всички „ прелести “ на пролетта. Но това не е добре за пътищата в страната, които нямат асфалтово покритие. Как вярно да се преодолее подобен път, с цел да не се повреди колата, изключително в случай че не е кросоувър? Предлагаме няколко предписания от опитни водачи.
Кален и неприятен път
Преди да се " метнете в тигана ", деликатно огледайте мястото на идното офроуд нахлуване. Спрете, излезте от колата и тръгнете умерено по идващия сектор от пътя. Факт е, че локвата на хоризонта може да се окаже по-дълбока, в сравнение с се вижда зад кормилото, а наклонът - по-стръмен. А кой знае, може би под израслата трева се крие дънер или, да речем, дупка.

Ако обектът е оценен като сложен, изключително в случай че е с тиня, той би трябвало да бъде преодолян на „ ход “, т.е. без прекъсване. Факт е, че меката почва доста по-лесно ще " засмуче " неподвижна кола и по-късно ще би трябвало да търсите трактор. Затова огледайте целия маршрут, който възнамерявате да преодолеете, до изхода от проблематичната зона и едвам по-късно следвайте тъкмо проекта си.
Локва или река
Отпред има локва или дребен поток. Не бързайте да ускорявате, в противен случай, би трябвало да държите колата на 1-ва предавка и постепенно да преминавате през водна бариера, тъй че да има запас от сцепление на колелата. Само в този случай ще имате късмет да се освободите, като добавите газ, в случай че, да речем, предните колела стартират да затъват.
`Как

Движението би трябвало да е отмерено, с цел да не изостава колата от вълната, която основава. Тоест държим я пред себе си, без да я изпускаме доста надалеч. В противоположен случай, стигайки до ръба на локвата, вълната ще се отрази от брега и ще се върне към вас. А това, колкото и да не наподобява, може да се окаже рисково.

И още веднъж предходният съвет: не бъдете прекомерно мързеливи, с цел да ревизирате първо дълбочината на водното затруднение и положението на дъното. Ами в случай че там се крият огромни камъни или дълбоки дупки.
Стръмен наклон
Забелязвате огромен надолнище по пътя. Не се тормозете, това не е най-големият проблем. Най-безопасно е да го преодолеете под прав ъгъл т.е. непосредствено против него - това свежда до най-малко вероятността колата ви да се преобърне.

Друг миг е, че това не постоянно е допустимо, защото колите като предписание имат лимитирана геометрична проходимост (дълги предни и задни надвеси). При такова противоречие, при придвижване първоначално или в края на стръмния сектор автомобилът може да се удари в земята с бронята си.

Не е целесъобразно да спирате по време на нанагорнище - кола, стояща на надолнище, може да стартира всеки миг, да се свлича, да се завърти встрани и даже да се преобърне. Ето за какво, с цел да не следвате сходен отрицателен сюжет, би трябвало да се движите отмерено, изправяйки траекторията с кормилото, в случай че да вземем за пример колата стартира да се отклонява от определената права линия.
Коловози
Ако колелата въпреки всичко се плъзнат в коловоз, не би трябвало да чакате, до момента в който транспортното средство легне „ на стомах “. Трябва да се положат всички старания, с цел да се излезе от него, само че това не постоянно се получава - предните колела, обърнати до дъно, ще се плъзгат по стените, до момента в който колата ще се движи напряко.
`Как

В тази обстановка е належащо да изкопаете стените на коловоза (всеки фен на пътуванията измежду природата би трябвало да има лопата в багажника на колата) или да се опитате да изградите един тип излаз от коловоза от спонтанни материали.

Ако има потребност от секване на бездънен коловоз или канавка, тогава се предлага да извършите това под ъгъл от 45 градуса. В този случай колелата на автомобила ще паднат в него едно по едно, а не по двойки. Защото в случай че колелата на една ос са в коловоз в едно и също време, тогава ще бъде доста проблематично да я извадите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР