Под надзора на Районна прокуратура - Стара Загора сe извършва

...
Под надзора на Районна прокуратура - Стара Загора сe извършва
Коментари Харесай

Прокуратурата влезе в завода с аварията в Казанлък

Под надзора на Районна прокуратура - Стара Загора сe прави следствие по досъдебно произвеждане за закононарушение за това, че на 05.12.2023 година в Казанлък е породена междинна телесна щета на 26-годишен мъж при осъществяване на активност, представляваща източник на нараснала заплаха – трудова акцидент, оповестяват от Апелативната прокуратура в Пловдив.

На 05.12.2023 година малко преди среднощ в цех за произвеждане на медикаменти в Казанлък, при работа с реактор за разреждане, се е получило запалване и физическо възпламеняване на артикул. Възпламеняването се е лимитирало единствено на едно работно място. Вследствие на това е потърпевш един от служащите, мъж на 26 година, като съгласно първичните данни той е получил към 20 % изгаряния.

Пострадалият е откаран за лекуване в Клиника по изгаряния в Пловдив. Две други работнички са получили леки изгаряния по ръцете и главата. Те са прегледани от доктор и освободени. Незабавно са почнали дейности по следствието, конфискувани за документи, разпитват се очевидци, непокътнато е местопроизшествието и е осъществен оглед. Срокът за следствие по досъдебното произвеждане е двумесечен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР