Под наблюдение на Районна прокуратура – Благоевград се води разследване

...
Под наблюдение на Районна прокуратура – Благоевград се води разследване
Коментари Харесай

РП – Благоевград привлече в качеството на обвиняем многократно осъждан неправоспособен водач, шофирал след употреба на алкохол

Под наблюдаване на Районна прокуратура – Благоевград се води следствие за осъществено закононарушение по чл.343 б, алинея 1 от Наказателен кодекс с обвинения Ш.О.(на 33 години).

Установено е, че на 27.01.2023 година Ш.О. използвал доста количество алкохол и все пак подхванал ръководство на лек автомобил, м. „ Алфа Ромео “, като се движел по ул. „ Бреза “ в гр. Благоевград.

Водачът бил спрян от полицейски чиновници и тестван за алкохол, при което техническото средство отчело 1.74 промила алкохол. Мъжът отказал да даде кръвна проба.

За осъщественото от него действие Ш.О. е бил притеглен към наказателна отговорност и арестуван за период до 72 часа.

От доказателствата по делото се открива, че обвиненият е осъждан 13 пъти за разнообразни типове закононарушения, като 6 от тях са закононарушения срещу превоза. Той е недееспособен лидер на моторно транспортно средство.

Районна прокуратура – Благоевград внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Ш.О. Съдът го остави без почитание, като му наложи мярка за неотклонение „ домакински арест “ с електронно наблюдаване.

Работата по формираното досъдебно произвеждане продължава и все още.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР