Под контрол е развитието на COVID-19. Тези 587 случая, които

...
Под контрол е развитието на COVID-19. Тези 587 случая, които
Коментари Харесай

Зам.-здравен министър призна, че има отчитане на случаи на COVID-19 от неделя във вторник

Под надзор е развиването на COVID-19. Тези 587 случая, които се оповестяват в този момент, част от тях са от неделя – примерно взета тогава проба, се обработва в понеделник. Това съобщи зам.-здравният министър доктор Бойко Пенков.
Това са почти предстоящи резултати, увери зам.-министърът. Инфекцията се популяризира на клъстърен принцип, не толкоз дифузно – по тази причина идват многото бройки едновременно, изясни той. И увери, че спазването на правила в избрани обекти се съблюдават – да се носят маски. Ще ревизираме, никой не е застрахован – доста апелирам, спазвайте разпоредбите, акцентира Пенков пред Българска национална телевизия.
 Симптомите на ковид, грип и простуда - по какъв начин да отличим тези заболявания Симптомите на ковид, грип и простуда - по какъв начин да отличим тези заболявания
На първия стадий признаците на ковид могат елементарно да бъдат комплицирани с деянията на грип. В множеството случаи и двете болести са прочие..
На въпрос дали още веднъж ще има ограничаване на напредването, отговорът е – към този момент няма. Случаите напролет бяха по-малко поради крутите ограничения, само че животът не може да продължи постоянно по този начин, сподели още Пенков. Трябва да се научим да живеем в тези нови условия. Разчитаме на развиване на науката и промишлеността, с цел да почнем да лекуваме COVID-19 по-ефективно, съобщи зам.-министърът.
По отношение на тестванията за ковид, Пенков разясни – безвъзмезден е, в случай че е с направление по Рамковия контракт с Българския лекарски съюз (БЛС). Ако би трябвало, ще подпишем анекс за посоки за безвъзмездни PCR проби – само че дано Сдружението на персоналните лекари да вземат решение, добави зам.-здравният министър.
Не всички лечебни заведения поддържат Коронавирус отделения, стана ясно от думите на Пенков. Областните шефове и регионалните щабове вземат решение дали да откриват нови кревати в дадена област. Сега има 8400 кревати, избрани за COVID-19 – заети са 1221, направи сметка Пенков.
Що се отнася до така наречен пътека 104, имало изискване – лечебните заведения да имат цивилен контракт с инфекционист. Специално за тази пътека, по която се заплаща за Коронавирус лекуване, има още по-сериозни въпроси – за какво е двойно по-малко заплащането от страната да се лекуваш от потвърдена пневмония,!
 Коронавирусът по света: Явно в Бразилия се оформя спад Коронавирусът по света: Явно в Бразилия се оформя спад
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 37 738 569 и 38 040 063 съгласно американ...
Дали ще има повече пари в НЗОК през 2021 година поради COVID-19? Засега отговор от Пенков няма, защото не е видял план, само че до края на седмицата се чака подобен.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР