Под 6 % равнище на безработица отчитат за месец август

...
Под 6 % равнище на безработица отчитат за месец август
Коментари Харесай

Близо 14% е безработицата в област Видин за август

Под 6 % ниво на безработица регистрират за месец август от Агенцията по заетостта за страната. За област Видин безработицата остава доста по-висока. Без реализация са съвсем 14% от хората в трудоспособна възраст. В общините към dирекция „ Бюро по труда “- Белоградчик процентът на безработица е даже над пет пъти по-висок от междинния за страната.
В съпоставяне с предходния месец се регистрира понижение на безработицата във Видин, сподели шефът на Бюрото по труда във Видин Иван Иванов.
"През месец август 2018 години общият брой на регистрирани безработни в област Видин е 5211, като за Дирекция "Бюро по труда "- Видин са 2744. В съпоставяне с предходния месец броят им е намалял с 84 лица или с 1,59 на 100. През месеца нивото на безработица в област Видин е 13, 78, като във Видин съответно е 9,55. Безработицата в Кула е над 17. Най-висок е процентът на безработица в Белоградчик - 31,34. Отчитаме лек спад на нивото на безработица по отношение на предходния месец "
Увеличил се е делът на хората, които са трайно без работа. В съпоставяне с предходния месец броят им е с 19 % повече, оповестиха още от Бюрото по труда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР