Почти всички току-що сглобени автомобили на Tesla се нуждаят от

...
Почти всички току-що сглобени автомобили на Tesla се нуждаят от
Коментари Харесай

Почти всяка "Тесла" слиза от поточната линия с дефект

Почти всички преди малко съединени коли на Tesla се нуждаят от доработки и премахване на неизправности, преди дефинитивно да изоставен завода, оповестява „ Ройтерс ", като се базира на чиновници във фабриката на компанията.

Според инспекция на качеството на готовите Model S и Model X, към 90% от тях имат недостатъци, които би трябвало да бъдат отстранени. За съпоставяне, при най-големите автомобилни производители, като Toyota да вземем за пример, с проблеми са по-малко от 10% от колите, слезли от конвейера, прецизира Automedia.

Експерти считат, че хроничните недостатъци при Tesla Models S и X са доказателство, че компанията към момента е на етап, в който се учи да създава коли. При това проблемите са от всевъзможен темперамент - издрасквания и вдлъбнатини по каросерията, неработещи порти и седалки, нарушаване на геометрията на салона, и други

Работниците от Tesla настояват, че дребните неизправности не лишават доста време, а за по-сложните е основана специфична площадка в завода, където те се събират и чакат за ремонт. Имало е интервали, в които на нея са се събирали повече от 2000 автомобила.

От Tesla не разясниха изказванията на „ Ройтерс ", като оповестиха само, че процесът за надзор на качеството е доста непоколебим и включва отстраняването даже на най-малките дефекти при колите.

В същото време шефът на компанията - Илон Мъск, разгласи, че топ-версията на Model 3, която ще може да изминава 500 км. с едно зареждане ще излезе на пазара в Съединени американски щати не по-рано от юли 2018 година Модификацията се споделя Long Range и ще получи батерия с потенциал 80 кВт/ч.

Цената на този вид на най-достъпния модел на Tesla е 44 000 $. Според Мъск и хората му, техният електрически автомобил ще превъзхожда съпоставимите по стойност Chevrolet Bolt и BMW i3, които оферират по-малко място в салона и по-нисък пробег - надлежно 410 и 300 км.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР