Почти всички сгради в мащабния стоманодобивен комплекс Азовстал, последната украинска

...
Почти всички сгради в мащабния стоманодобивен комплекс Азовстал, последната украинска
Коментари Харесай

Сателитни снимки: Почти целия Азовстал е разрушен

Почти всички здания в огромния стоманодобивен комплекс " Азовстал ", последната украинска цитадела в Мариупол, са разрушени, демонстрират нови сателитни фотоси от компанията Maxar Technologies.

В покривите има огромни дупки - характерен знак за боен удар. Някои покриви са изцяло срутени, а други здания са превърнати в парчета, оповестява Си Ен Ен.

Много от жилищните и институционалните здания, ситуирани директно на изток от заводския комплекс, също са изцяло разрушени.

Украинските сили и стотици цивилни поданици са намерили леговище в дълбоките изби на стоманодобивния цех. От сателитните фотоси, направени в петък, не излиза наяве дали някой от военните удари е унищожил някое от оборудванията в мазетата.

Святослав Паламар, пълководец на полк " Азов " в завода, съобщи пред Си Ен Ен в петък, че заводът е бил интензивно обстрелван от артилерия, кораби и въздушни удари.

" Има изби и бункери, до които не можем да достигнем, тъй като са под отломките, сподели Паламар. - Не знаем дали хората там са живи или не. Има деца на възраст от четири месеца до 16 години. Но има хора, хванати в капан тук-там, до които не може да се стигне. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР