Почти всички жители на най-населения индонезийски остров Ява имат антитела

...
Почти всички жители на най-населения индонезийски остров Ява имат антитела
Коментари Харесай

Остров Ява има 99% колективен имунитет срещу COVID-19

Почти всички поданици на най-населения индонезийски остров Ява имат антитела против COVID-19 , заради композиция от предходна зараза и имунизация против вируса, сподели изследване, поръчано от държавното управление и представено от Ройтерс.

Проучване извършено през месец март върху 2100 души на острова, на който живеят 150 милиона души, както и на остров Бали, най-популярната туристическа дестинация в Индонезия, разкри, че 99,2% от хората имат антитела против Коронавирус , което е нарастване с 6 процентни пункта от изследване през декември.

Панду Рионо, епидемиолог от Университета на Индонезия, който организира изследването взаимно със здравното министерство, сподели в понеделник за Ройтерс, че равнищата на антителата в последното изследване са били по-високи заради по-широкото разпространяване на бустерната имунизация, защото реципиентите са имали по-силна отбрана.

Ежедневният брой на случаите в Индонезия е намалял доста след скок през февруари, провокиран от разновидността Омикрон. Около 60% от 270-те милиона поданици на страната са имунизирани против COVID-19.

Панду сподели, че по-силните антитела могат да обяснят по-бързата скорост, с която инфекциите с Омикрон понижават в Индонезия.
 Само 45 задгранични туристи посетили Бали през 2021 година
Само 45 задгранични туристи посетили Бали през 2021 година

В съпоставяне с милиони през предходните години

Най-многобройната нация в света с преобладаващо мюсюлманско болшинство неотдавна разхлаби доста от своите пандемични ограничавания, в това число отстрани карантината за задгранични туристи и двугодишната възбрана за традицията за всеобщи пътувания по време на мюсюлманския празничен сезон Ейд-ал Фитр (Рамазан-Байрам).

Проучването демонстрира сходни резултати с последните данни във Англия , където процентът на възрастните с антитела против COVID-19 в средата на март е съвсем 99%, съгласно нейната Национална статистическа работа.
 Омикрон бушува в Южна Корея
Омикрон бушува в Южна Корея

Над 600 000 са новите случаи на COVID-19 за ден
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР