Почти всеки един човек поне веднъж е преживявал явлението наречено

...
Почти всеки един човек поне веднъж е преживявал явлението наречено
Коментари Харесай

Какво е дежа вю

Почти всеки един човек най-малко един път е преживявал явлението наречено дежа вю. С този израз, който значи към този момент забелязано, се характеризира обстановка, в която всичко се повтаря.

Човек може да се закълне, че към този момент е бил на някое място и то му е познато, въпреки в никакъв случай преди да не е стъпвал там или че знае авансово за къс откъслек време какво ще се случи, тъй като към този момент като че ли го е претърпял един път.

Това са разнообразни типове илюзии, когато сме изцяло уверени, че към този момент сме били преди на някое изцяло непознато място или сме преживявали някое събитие.

Дори от време на време, когато се случва нещо несъмнено, вие знаете какво тъкмо ще последва, кой какво ще каже и даже какво ще направи някой по отношение на вашите дейности.

 Какво е дежа вю

Парапсихолозите ще кажат, че това е част от някой наш минал живот. Според йогите това са претърпяни по-рано страсти, а множеството учени просто ще вдигнат плещи.

Някои считат дежа вю за прочувствена реакция на събития, които си наподобяват - нещо като къси прещраквания на мозъка, които преди разполагането на спомените в съзнанието, ги изпращат към паметта.

Мимолетната природа на дежа вю, прави това събитие толкоз мъчно за проучване, колкото и опитите да бъде изследвано тайнството на задгробния живот.

При някои хора това прекарване се случва по-често, в сравнение с при останалите, по тази причина експертите насочват своите проучвания към мозъка навръх такива хора.

Не е ясно обаче дали това в действителност не е някаква смешка на подсъзнанието, което като че ли кара човек да вижда в бъдещето – единствено че не в далечното бъдеще, а с няколко секунди или минути преднина.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР