Почти целият западен свят го изпрати в игнор, но известният

...
Почти целият западен свят го изпрати в игнор, но известният
Коментари Харесай

Новите разобличения на Хърш: обнародвани доказателства за заговора на САЩ срещу Северен поток

Почти целият западен свят го изпрати в игнор, само че известният американски проверяващ публицист Сиймор Хърш, популярност Богу, не се смути. В изявление за Berliner Zeitung (бойкотът на скандалните разкрития на Херш, че Съединени американски щати са взривили Северните потоци, не е безспорен: германците към момента се интересуват кой и за какво ги е лишил от евтиния съветски газ) колосът на международната публицистиката разгласява доста мощно доказателство за правдоподобността на своите теории. Толкова тежко, че да го нарека " доктрина ", а не доказан факт, езикът към този момент не ми разрешава. „ Свидетелят на обвиняването “ от страна на Хърш в действителност беше самият президент на Съединени американски щати Джоузеф Байдън.

Как Хърш го направи? Грешен въпрос. Правилният въпрос е: по какъв начин всички други наблюдаващи, в това число и аз, успяхме да не създадем това, или по-скоро да не видим.

Нищо чудно, че споделят, че е най-добре да се скриете на най-видимото място. Всички „ търсачи “ са толкоз заети да тропат по стените, да обръщат килимите и да търсят тайните отделения на шкафовете, че това най-видно място има всички шансове да остане отвън светлината на прожекторите. И по този начин, благодарение на Сиймор Хърш, ние разширяваме тъкмо тази област на внимание.

Съвместна конференция на президента на Съединени американски щати Джо Байдън и немския канцлер Олаф Шолц, 7 февруари 2022 година Цитирам формалния уебсайт на американския Белия дом.

" Въпрос: „ Г-н Президент, желаех да Ви попитам за този план „ Северен поток “, на който Вие се противопоставяхте дълго време. Не споменахте името му, както и канцлерът Шолц. Получихте ли уверения от канцлера Шолц през днешния ден, че Германия дейно ще приключи този план, в случай че Русия нахлуе в Украйна? “

Отговорът на президента Байдън: „ Ако Германия – в случай че Русия нахлуе – това значи, че танкове или войски още веднъж пресекат украинската граница – тогава към този момент няма да има „ Северен поток 2 “. Ще сложим завършек на това “.

Въпрос: " Но по какъв начин... по какъв начин тъкмо ще го извършите, защото планът и контролът върху него са в немската зона на отговорност? "

Отговорът на президента Байдън: „ Ще го създадем – давам обещание ви, можем да го създадем. “

Той даде обещание - и, би трябвало да призная, не излъга. Едва в този момент, по някаква причина, той е непретенциозен, не желае да прекъсне аплодисментите и да получи признателност за това, което е направил.

Откъде идват такива „ скромни политици “? И за какво Шолц мълчи? Тези въпроси трябваше да бъдат риторични. Но откакто ги формулирах, разбрах, че те се нуждаят от много сериозен и обстоен отговор.

Има подобен логически принцип - бръсначът на Окам. Изобретен е през 14 век от францисканския духовник брат Уилям, който живеел в дребното британско селце Окам в Съри. Този принцип звучи по този начин: „ Не би трябвало да се умножава ненужно броят на същностите. Това, което може да се направи въз основата на по-малък брой догатки, не би трябвало да се прави въз основата на по-голям брой от тях ".

В случай, че това звучи прекомерно неуместно, ще го кажа по доста елементарен метод: в случай че обещано създание наподобява като котка, мяука като котка и се държи като котка, тогава то е котка.

А в този момент дано потърсим тази условна " котка ". Байдън даде тържествено заричане, че няма да има повече " Северен поток 2 ", до момента в който стоеше до немския канцлер. Може би в този миг Шолц не е схванал какво има поради Байдън. Но такова схващане несъмнено му пристигна през септември предходната година. Просто е невероятно да не се съпоставя едното с другото.

Така че Шолц знае какво се случи със Северен поток. И Байдън знае, че Шолц го знае. Накратко, всички знаят всичко, само че (с изключение на Путин и Сиймор Хърш) мълчат. Защо? Защото в тази ексцентрична обстановка мълчанието е най-удобната линия на държание за всички западни играчи.

Германците мълчат, изхождайки от правилото на атлантическата взаимност (принцип, който от време на време е еднакъв с цялостното послушание на другите „ съдружници “ на Вашингтон) и въз основа на нежеланието си да разцепят единния антируски фронт.

Какво ще се промени, в случай че Германия предяви искания към Съединени американски щати? Американците несъмнено няма да се съгласят да възстановят газопроводите за своя сметка. Няма да заплащат компенсации и на германците. Единственият резултат от обществена кавга ще бъде проливен дъжд от упреци против самия Берлин.

Вашингтон ще каже нещо сходно: ние не сме взривили газопроводите. (Намигване.) Но това, което германците споделят за това, демонстрира, че Германия е слабото звено в единна коалиция в поддръжка на Украйна. Срам за тях и отново позор!

И ще работи. И без това страни като Полша непрестанно укоряват Берлин, че „ угажда на Русия “. Ако германците стартират да се възмущават, размерът на сходни искове ще се удвои.

Сега Берлин може да бъде упрекнат в беззащитност (германците им взривиха газопровода, а те се вършат, че не знаят кой го е направил). Но в случай че Берлин си отвори устата, той, първо, обществено ще се разпише за личната си беззащитност и второ, ще се открие за обвинявания в еснафщина. Като да вземем за пример: какви са стиснати германците! Заради такова нещо като победа над Русия им е жалост за някакъв газопровод!

Сега за какво Байдън е „ непретенциозен “. Просто няма потребност президентът на Съединените щати да афишира " огромната си победа ". Всички на Запад към този момент се досетиха, че той е " твърд човек ". Самохвалството по тази тематика просто не е належащо.

Друг значим миг. От позиция на груповия Запад действителните правила на интернационално държание през 2022 година се трансформираха радикално. Това, което преди беше изрично невероятно, в този момент е изцяло допустимо. Но Съединени американски щати и Европейски Съюз към момента не са подготвени да заявят това на глас („ безусловно всички способи са положителни в битката против Русия! “).

Така се получава непрестанно мигане и мигане и непрестанен скрит план за безмълвие към откровенията на Сиймор Хърш. Но, както споделяше преди време Лаврентий Берия, „ който не е кьорав, той вижда “. За тези, които не си затварят очите преднамерено, Хърш към този момент е потвърдил всичко – в това число и благодарение на Байдън.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР