Почти сигурно е - на президентските избори в САЩ през

...
Почти сигурно е - на президентските избори в САЩ през
Коментари Харесай

Супервторник показа, че все повече хора в САЩ не гласуват

Почти несъмнено е - на президентските избори в Съединени американски щати през ноември един против различен още веднъж ще се изправят Джо Байдън и Доналд Тръмп. Ники Хейли се отхвърля от конкуренцията за Белия дом.

Това е резултатът от така наречен " супервторник " - денят, в който на вътрешни партийни избори гласувaха в 15 щата за номнациите на Демократическата и Републиканската партия.

Към момента Байдън си е обезпечил 1561 делегати - при нужни 1968.

А Тръмп има 1044 - за успеха му трябват 1215. Очаквани резултати, само че и сигнали за паника и в щабовете на двете обединения - за какво - ще научим в този момент от Теодора Гатева.

Джо Байдън завоюва първичните избори в 14 щата, както и в Айова, където се гласоподава по пощата. Единствената загуба на настоящия президент е в дребната отвъдморска територия Американска Самоа, където беше предпочетен незнайният до този миг претендент Джейсън Палмър. В изказване, Байдън насочи взор към същинските избори през ноември и изрази вяра, че Съединените щати няма да се върнат към " мрачните и безредни времена на Тръмп ".

" Днес милиони гласоподаватели от разнообразни елементи на страната демонстрираха, че са подготвени да се борят против желанието на Доналд Тръмп да ни дърпа обратно. Той е твърдо решен да унищожи демокрацията ни и да ни отнеме фундаментални права и свободи ", сподели Джо Байдън.

Типично в своя жанр - гръмко и с музика, Доналд Тръмп разгласи успеха си в 14 щата. Сред тях и тези с най-вече делегати - Тексас и Калифорния. И в двата щата резултатите му са повече от безапелационни - надлежно - 61% и 70% поддръжка за номинацията на републиканците.

" Ще спечелим тези избори, нямаме различен избор. Ако ги загубим, ще загубим и страната си. ПРЕСЕЧКА Пети ноември наближава. Това ще бъде най-важният ден в историята ни. И ние ще спечелим, с цел да си върнем уважението. Защото сега никой не ни почита. В този миг на страната ни гледат като на посмешище ", съобщи Доналд Тръмп.

Теоретично Тръмп си е подсигурил номинацията и пътят му към Белия дом е открит. Математически - той ще събере нужния брой делегати след седмица, само че публично номинацията ще бъде оповестена през лятото. Ники Хейли завоюва вота само във Върмонт, това на процедура обезсмисля присъединяване й в конкуренцията измежду редиците на републиканците, и тя разгласи отдръпването си.

" Изпълнена съм с признателност за изключителната поддръжка, която получаваме от всички краища на нашата прелестна страна, само че пристигна време да приключа акцията си. Казах, че желая гласът на американците да бъде чут - направих го. Не скърбя. И макар, че към този момент няма да бъда претендент, няма да спра да приказвам за това, в които имам вяра ", разяснява Ники Хейли.

Имиграцията и стопанската система са измежду главните тематики, които вълнуват американците, и това значително ще дефинира по какъв начин гласоподават, разясняват анализатори.

Вотът във вторник сподели и редица трендове - от ден на ден стават американците, които не поддържат никого, в Мичиган да вземем за пример това са към 20% от гласоподавателите, в Северна Каролина - 12 на 100. Има отмалялост от " старите лица " - рейтингът на утвърждение и на Байдън и на Тръмп, е невисок. А това значи, че мнозина ще поддържат един от двамата, макар, че на са измежду уверените му последователи.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР