Почти половината от българите не очакват войната в Украйна да

...
Почти половината от българите не очакват войната в Украйна да
Коментари Харесай

Галъп: Почти половината от българите не очакват войната в Украйна да свърши тази година

Почти половината от българите не чакат войната в Украйна да свърши тази година. Това демонстрира социологическо изследване на „ Галъп интернешънъл ", оповестиха от организацията.

Данните са от сондаж, извършен за Българска национална телевизия сред 1 и 9 февруари 2024 година измежду 808 души по метода „ лице в лице " с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.5% при 50-процентните дялове. Един % от извадката е еднакъв на към 54 хиляди души.

На въпроса " Вие персонално по-скоро очаквате или не очаквате войната да завърши в границите на актуалната 2024 година? " 30,7% имат очакване войната да завърши тази година, само че 49,9% не чакат край. Останалите се двоумят. В тези отговори, както нормално, проличава и оценка, и предпочитание.

Набюдава се, че при най-младите мненията се образуват по-трудно - 29% от хората на възраст сред 18-25 години избират не знам/не мога да преценява за отговор. Същото важи и за групите с по-ниски обучение и достъп до информация.

Привържениците на опозиционните партии са по-скоро скептично настроени по отношение на завършек на войната през 2024 година Привържениците на ръководещите партии са по-оптимистично настроени. 43% от електората на ГЕРБ-СДС са отбелязали, че по-скоро чакат войната да свърши тази година, а едвам 15,4% от електората на " ИТН " са дали същия отговор.

Снимка: БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР