Почти няма човек, който да не свързва приятно прекараното в

...
Почти няма човек, който да не свързва приятно прекараното в
Коментари Харесай

Ползи и вреди от пуканките

Почти няма човек, който да не свързва прелестно прекараното в киносалона или пред тв приемника време с пуканки. Вкусният царевичен снак е съвършен свършек на удоволствието от свободното време, отдадено на обичаното занятие.

Много диетолози обаче предизвестяват за вредата от този табиет. Сочи се даже рисково заболяване, провокирано от постоянната консумация на пуканки. Става въпрос за Bronchiolitis obliterans, наричана на известен език Болест на пуканките в микровълнова фурна.

Същността на това рядко заболяване се показва в мощни болки, които се появяват при издишването на надълбоко стихотворец въздух. Диацетилът, вещество, употребявано за укрепване на усета на пуканките, предизвиква заболяването. То се прибавя и в други артикули като чипса, сладкишите и бирата.

 Пуканки за микровълнова

Освен това пуканките са висококалорични. Съдържат доста въглехидрати и мазнини. Съдържанието на сол пък единствено в едно малко пакетче изчерпва потребността на организма за целия ден. Надхвърлянето на допустимите дози сол посредством консумация на пуканки води до разнообразни здравословни проблеми, най-сериозни от които са сърдечните.

Все отново не е нужно човек да се лишава изцяло от тази занимавка, в случай че я обича. Наред с нездравословните въздействия, пуканките имат и много изгоди. Те са добър избор за диетично хранене поради фибрите, които съдържат. Подпомагат храносмилателните процеси и управляват кръвната захар.

Калият, магнезият и полифенолите имат антиоксидантно деяние. В една порция домашни пуканки антиоксидантите са двойно повече, в сравнение с са при някои цитруси. Магнезият предотвратява изтъняването на костите и пази от остеопороза. Витамин С в продукта е в отлични количества.

Излиза, че сами по себе пуканките са потребен артикул.

Кое ги прави нездравословни и при какви условия?

 Домашни пуканки

Вредни са единствено пуканките за микровълнова фурна, в които са добавени нездравословни съставки, приготвени са с доста сол и мазнини. Можем обаче да си приготвим здравословно вкъщи обичаната царевична храна.

Необходимо е да се закупи пуканкова царевица, наричана също попкорн. Зърната се ронят и се оставят да изсъхнат. После могат да се изпукат в тенджера на котлона или в микровълнова фурна, а по-късно да се прибавят някои подправки на усет.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР