Почти никоя раздяла не е лесна за преодоляване и няма

...
Почти никоя раздяла не е лесна за преодоляване и няма
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете, когато преминавате през трудна раздяла

Почти никоя разлъка не е лесна за превъзмогване и няма избран график това да се случи. Това не значи, че няма какво да създадем, с цел да си помогнем и да продължим напред. Срещите с другари и намирането на странични занимания ще ви помогне да се разсеете, само че най-важното е сами да поискате да продължите напред. Ето някои неща, които би трябвало да знаете:

Нормално е, в случай че още не сте го преодолели

Няма по какъв начин да желаете да забравите изцяло човек, на който сте държали, единствено за броени дни. Това може да отнеме седмици, а от време на време и месеци. Не изпадайте обаче в обезсърчение, времето е най-хубавият врач. В началото постоянно е мъчно и евентуално ви се коства, че светът ви е приключил. Истината е, че лишава толкоз време, колкото е належащо. Няма нищо ужасно, даже да си поплачете. Това е естествена човешка реакция.

Помнете, че това няма да продължи постоянно

Не забравяйте, че постоянно има светлина в края на тунела. Единственият метод да стигнете до нея обаче е да преминете през него. Няма метод да заобиколите процеса и колкото по-рано започнете пътуването, толкоз по-скоро ще постигнете естетика със себе си.

Бившите също не са съвършени

Понякога сме склонни да идеализираме някогашните, което прави процесът на превъзмогването на раздялата още по-сложен. Обикновено мозъкът не помни неприятните моменти и в съзнанието ни остават единствено приятните мемоари. Ако вашият някогашен се е разделил с вас, може да е още по-изкушаващо да си визиите, че той е бил съвършен, а вие не сте били и да започнете да се обвинявате. Тук не приказваме да бъдете злопаметни и да се сещате единствено за неприятните неща, а че във всяка действителност и двамата имате мощни и слаби страни, като и двамата сте позволили неточности.

Извлечете позитивите

Може и да сте позволили неточности във връзката си, само че не може да се обвинявате за всичко неприятно в нея. Понякога точно те са най-хубавият преподавател. Замислете се за позитивните неща, по какъв начин сте израснали като човек и за поуките, които сте си взели. Има хора, които след разлъка, считат, че са се провалили поради схващането, че любовта би трябвало да продължи постоянно. Не гледайте на нещата по този метод. Всеки човек има някаква роля в живота ни. Понякога би трябвало да преживеем тъкмо отчаяние, с цел да можем да оценим същински подобаващия за нас, когато го срещнем.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР