Почти една трета от по-малките фирми във Великобритания могат да

...
Почти една трета от по-малките фирми във Великобритания могат да
Коментари Харесай

Недостиг на храна и бягство на 30% фирми се очакват във Великобритания

Почти една трета от по-малките компании във Англия могат да реалокират интервенциите си отвън Обединеното кралство заради опасения от въздействието на Брекзит, съгласно изследване измежду 1200 шефове на компании. Базираният в Лондон Институт на шефовете разгласява резултатите от своето изследване в петък - 56 дни преди Англия да напусне Европейски Съюз със или без съглашение, оповестява СиБиЕс.

Много от най-големите компании, които вършат бизнес във Англия - от интернационалните банки и застрахователни компании до колоси на японския пазар на електроника - са декларирали, че или реалокират европейската си централа от Англия в континентална Европа, или трансформират доста активи в тази посока.

Ако финансовите транзакции и търговията сред Англия и 27-те останали държави-членки на Европейски Съюз ненадейно бъдат подложени на нови цени, надзор и администрация, какъвто би бил казусът с Брекзит без покупко-продажби, то огромните корпорации ще изгубят най-вече.

Едвин Морган, общоприет шеф на института във връзка с изследването за по-малките компании разяснява, че фирмите с по-малки облаги и по-ограничени запаси, " да мислиш за подобен безценен курс на деяние, дава изясненост за несигурната позиция, в която се намират ".

Той добавя, че " не изпитват наслаждение " да оповестяват " тревожните признаци " за английската стопанска система, в случай че не се реализира съглашение с Европейски Съюз.

Последиците са мъчно предвидими, никоя от страните-членки на Европейски Съюз в никакъв случай преди не е напускала. Връзките сред Англия и нейните 27 най-близки съседи са извънредно комплицирани и даже по-оптимистичните предвиждания признават, че евентуално ще има стопански стрес в кратковременен до средносрочен проект.

Докато доста компании търсят способи за пренасяне на бизнеса си от Англия, десетки други са складирали артикули, с цел да се опитат да понижат вредите, породени от необятно плануваното задържане на артикули в пристанищата на Англия.

Фармацевтичните компании натрупват медикаменти на английска земя и държавното управление изяснява, че няма да има дефицит на медикаменти, от които милиони хора зависят всеки ден, без значение от сюжета за Брекзит. Правителството на Мей съобщи, че дава приоритет на снабдяването с медикаменти вместо снабдяването с храна, което неизбежно ще докара до дефицит на храни, само че " най-малко запасите от сладолед наподобяват сигурни ", пишат СиБиЕс.

Независимият Институт за дистрибуция на храни (IGD), организация, която дава разбор, за подкрепяне на търговците да схванат и възнамеряват пазарните трендове разяснява, че някои фамилии във Англия даже са складирали хранителни артикули вкъщи. Това са единствено 3% от фамилиите, които подхващат такива дейности, съгласно основния икономист на IGD Джеймс Уолтън. Той предизвестява, че това държанието " може да бъде заразно ", изключително когато Брекзит без договорка наподобява все по-вероятен.

" Около 60% от храната, която консумираме тук в Обединеното кралство, се създава тук ", изяснява Уолтън и добавя, че Англия има капацитет да създава до 75% от личната си храна, само че това към момента оставя Англия " мощно подвластна " от вноса.

Уолтън отбелязва, че веригите за доставка на храни и питиета в Обединеното кралство " са склонни да извършват доставки на база, тъкмо в точния момент и с снабдители, които държат дребни ресурси, тъй че сме уязвими към всичко, което има наклонност да прекъсва този поток, изключително пресни храни. "

Дори когато храната минава Ламанша до Британските острови, може да коства повече.

Ако няма всеобхватно комерсиално съглашение, когато Англия напусне Европейски Съюз, двете страни евентуално ще стартират да постановат цени за всевъзможен тип артикули.

" Европейски Съюз в действителност постанова много високи цени за храни и питиета ", отбелязва Уолтън и прибавя, че други фактори също могат да оказват помощ за повишение на цените на питателните артикули във Англия, в това число по-слабата английска лира, новите административни разноски за предприятията, които сега са изправени пред малко администрация Европа и даже водачите на камиони от закъсненията на границите при нови или неразбираеми митнически правила.

Междувременно БиБиСи посети плантация за домати в Южна Испания, където производителите обявиха, че Брекзит може да увеличи потребителските разноски с 10%.

Хорхе Бротонс, търговски шеф на компания, която доставя всички огромни английски вериги за хранителни артикули с чери домати разяснява, че компанията му към момента се пробва да разбере какви могат да бъдат другите сюжети.

" Ако няма договорка, ще би трябвало да търгуваме по друг метод, защото ще се ползват цени, нови инспекции и това значи, че прибавяме нови процеси към настоящите. С всички разноски, които се отразяват на облагите ни, не можем да поемем доста, значи загуби за цялата верига и решения да вършим нещо друго ", добавя той.

Нещо друго - значи повишение на цените. И до момента в който спомагателни 10% в цената на доматите може и да не банкрутират банките, английските жители скоро ще би трябвало да екстраполират това нарастване на цените, или то даже ще е още по-голямо, за доста други артикули в седмичната им потребителска кошница.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР