Почти една четвърт от българите смятат, че държавата уважава волята

...
Почти една четвърт от българите смятат, че държавата уважава волята
Коментари Харесай

Почти една четвърт от българите смятат, че държавата уважава волята на народа

Почти една четвърт от българите считат, че страната почита волята на народа. Това сочат данни на международната асоциация „ Галъп Интернешънъл ". Резултатите от изследването за България са близки до междинните за Европейския съюз.

До каква степен народите по света имат вяра, че волята им се зачита от властта? Този въпрос разлежда настоящо изследване на „ Галъп Интернешънъл ". Оказва се, че народите в Източна Азия, Близкия изток и Индия са тези, които в по-голямата си част считат, че властта почита волята им.

Филипините и Виетнам водят класацията - над 70%. На другия полюс - с под 10% позитивни отговори - са интервюираните в Латвия, Хърватия и Япония. У нас 23% от хората считат, че страната почита волята на народа. Процентите са близки до междинните стойности на страните от Европейския съюз. Близко сме и до междинното за Балканите.

Данните сочат, че пропастта сред политиците и жителите е по-голяма в по-развитите и демократични страни. Там очевидно и взискателността към ръководствата е по-голяма. И обатно в местата с по-слаба демократична традиция, не е ясно какъв брой откровено дават отговор хората на въпроса. В нашия район усещане вършат резултатите на Турция - 53% от популацията на страната считат, че властта почита волята на народа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР