Почти две трети от британците оценяват негативно подхода на премиера

...
Почти две трети от британците оценяват негативно подхода на премиера
Коментари Харесай

Британците не одобряват подхода на Мей в преговорите за Брекзит, сочи проучване

Почти две трети от британците правят оценка отрицателно метода на премиера Тереза Мей към договарянията за Брекзит. Това демонстрира проучване на организация ORB International, представено от " Ройтерс ".

Седмици след първия истински рунд на договарянията и 19 месеца преди Англия дефинитивно да напусне Европейския съюз, 61% от респондентите са показали, че не утвърждават метода, по който " Даунинг стрийт " води разговора с Брюксел. Едва 39 на 100 го поддържат.

Данните на организацията демонстрират, че делът на одобряващите е понижен под 50 на 100 малко преди оповестяването на предварителните избори на 8 април, на които ръководещите консерватори изгубиха парламентарното си болшинство и резултатът разклати позициите на Мей за това по какъв начин Англия би трябвало да излезе от съюза.

В края на юни, след формалното начало на договарянията, той паднал до 44 на 100.

New Brexit Confidence poll - 61% disapprove of the way the Government is handling Brexit negotiations. Full results- https://t.co/ACJVX4n9DHpic.twitter.com/uF2lx7KVOc
— ORB International (@ORB_Int) August 7, 2017
Това значи, че болшинството гласоподаватели са подкрепяли метода, по който Мей подхожда към договарянията, до началото на юни, показва проучването. " Щетите от неприятния резултат на изборите не престават да извикват подозрения поради Брекзит, " споделя Джони Хийлд, ръководещ шеф на ORB. " Доверието във опцията министър председателят да приказва най-хубавата договорка остава едва. "

Попитани дали министър председателят би могъл да издейства такава договорка, 44% от респондентите дават отговор, че не са уверени в това. Едва 35% показват убеденост, а 21 на 100 споделят, че не знаят.

Проучването е извършено измежду 2000 души в цяла Англия, с допустима статистическа неточност 2.2 на 100.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Преговорите за Брекзит (44)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР