Почти две години след като за пръв път се заговори

...
Почти две години след като за пръв път се заговори
Коментари Харесай

Новият Range Rover Evoque е тук

Почти две години откакто за пръв път се заприказва за новото второ потомство на Range Rover Evoque, автомобилът най-сетне дебютира публично. На пръв взор дизайнът е станал по-агресивен, а най-общо казано моделът от ден на ден наподобява на дребното братче на Range Rover Velar.

Размерите на купето са останали съвсем идентични с тези на първото потомство, само че с помощта на новата архитектура, интериорът предлага повече място за пасажерите на задните седалки. Багажникът пък е повишен с 6% и размерът му към този момент доближава 610 литра и оптималните 1430 литра при сгънати задни облегалки.

 Снимка 391150

Британците дават обещание усъвършенствано чувство от колата зад кормилото, защото купето е станало с 13% по-устойчиво на извъртане, а шумът и вибрациите, достигащи до интериора, също са доста понижени. Според формалната информация, в структурата на всеки нов Evoque са вложени цели 33 кг естествени и рециклирани материали, с което се понижават нездравословните въздействия върху околната среда.

 Снимка 391151

Колкото до новата платформа, тя поддържа опция за монтирането на електрически мотор, а в тази връзка производителите от Land Rover са горди да показват първия електрифициран Evoque точно с това потомство на модела.

Автомобилът не е напълно електрически и приспада към така наречен сегмент на меките хибриди. Той има 4-цилиндров бензинов мотор с мощ 296 к.с., който е смесен с 48-волтов електрически мотор и батерия, която се зарежда от кинетична сила от спирачките в режими на прекъсване и втурване по надолнище. Само на ток автомобилът ще може да се движи до скорост от 17 км/ч, след което се намесва стандартният мотор.

 Снимка 391152

Всички версии на новия Evoque ще бъдат оборудвани общоприетоо със система за задвижване на четирите колела и системата за различаване на терена Terrain Response, която сортира специфичен режим на работа на мотора и автоматизираната скоростна кутия съгласно пътната настилка и изискванията.

 Снимка 391153

От Land Rover дават обещание да разкрият механически детайлности малко преди формалната премиера на новия Evoque по време на автомобилното ревю в Чикаго през февруари 2019 година

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР