Почти два тона кокаин с пазарна стойност над 400 млн.

...
Почти два тона кокаин с пазарна стойност над 400 млн.
Коментари Харесай

Заловиха кокаин за над 400 млн. евро край източното крайбрежие на Сицилия

Почти два тона кокаин с пазарна стойност над 400 млн. евро бяха открити да плават в морето край източното крайбрежие на Сицилия. За това оповестява организация Ройтерс, базирайки се на италианската Guardia di Finanza.

Италианската данъчна и митническа полиция назова открития кокаин " рекордно изземване " за последните години. Последното огромно количество опиати беше хванато през 2020 година - тогава бяха конфискувани 14 тона амфетамини на пазарна стойност към един милиард евро.

Наркотиците са били съхранявани в към 70 контейнера, херметически затворени, с цел да се предотврати приключване на наличието им във вода. Те са били завързани с риболовен мрежи и оборудвани със светещо сигнално устройство, се споделя още в изказване на полицията.

Специфичните способи на пакетиране и съществуването на светещо устройство, позволяващо следене, допускат, че товарът е бил изхвърлен в морето от товарен транспортен съд. Контейнерите е трябвало да бъдат изваден малко по-късно, само че органите на реда са изпреварили " получателите на пратката ", се споделя още в изказването.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР