Почти два месеца откакто Владимир Путин изпрати войски в Украйна,

...
Почти два месеца откакто Владимир Путин изпрати войски в Украйна,
Коментари Харесай

Да, Путин може да прибегне до ядрено оръжие!

Почти два месеца откогато Владимир Путин изпрати войски в Украйна, военните загуби нарастват обезпокоително, Русия е изправена пред невиждана интернационална изолираност, а популацията скоро ще бъде докарано до просешка сопа, един дребен, само че все по-увеличаващ се брой високопоставени чиновници в Кремъл безмълвно слагат под подозрение решението на президента да стартира войната. Това написа в собствен матеиал организация " Блумъбрг ".

Кръгът на критиците по върховете на властта остава стеснен, обгръща високопоставените длъжности в държавното управление и държавния бизнес, измежду които и военни. Те считат, че нашествието е била пагубна неточност, която ще върне Русия години обратно, съгласно 10 индивида, които са директно осведомени за обстановката. Всички те са говорили под условия на анонимност, опасявайки се от " тежко отмъщение ", в случай че разясняват обществено.

Към момента тези хора не виждат никакъв късмет президентът да промени курса си и никаква вероятност за предизвикателство към властта му вкъщи. Все повече и повече разчитайки на стеснен кръг съветници с хардлайнерски настройки, Путин отхвърля опитите на други публични лица да го предизвестяват за пагубната икономическа и политическа цена, споделят те.

Някои от ден на ден споделят опасенията, огласени от американското разузнаване, че Путин може да прибегне до лимитирана приложимост на нуклеарни оръжия, в случай че е изправен пред неуспех на военната инвазия, която той възприема като своя историческа задача.

Сигурно е, че войната на Путин се употребява с дълбока поддръжка измежду по-голямата част от съветския хайлайф, а доста от вътрешните хора и обществено, и в частни диалози застъпват версията на Кремъл, че спорът със Запада е неминуем и че съветската стопанска система ще се приспособява към широкомащабните наказания, въведени от Съединени американски щати и Европейски Съюз. Обществената поддръжка остава мощна, като първичният потрес и разтърсвания от глобите отстъпиха на един тип сюрреалистична непоклатимост в Русия.

Но все пак от ден на ден хора от вътрешния кръг, заемащи високопоставени длъжности, към този момент са на мнение, че упорството на Путин да продължи нашествието ще обрече Русия на години изолираност и възходящо напрежение, вследствие на което стопанската система й ще бъде парализирана, а световното й въздействие – разрушено. Няколко бизнес магнати направиха завоалирани изявления, поставящи под подозрение тактиката на Кремъл, само че множеството авторитетни играчи са прекомерно изплашени от засилващите се репресии против инакомислещите, с цел да изразят мнението си обществено.

Скептиците са били сюрпризирани от скоростта и размаха на ответните дейности на Съединени американски щати и съдружниците им, откакто глобите замразиха половината от запасите на централната банка, възлизащи общо на 640 милиарда $, западните компании се отхвърлиха от вложения, правени десетилетия наред, прекратявайки внезапно интервенциите си в Русия, също по този начин стабилно възходящата военна поддръжка за Киев, която му оказва помощ на украинските сили да удържат настъплението на руснаците.

Според осведомени със обстановката, висши чиновници са се опитвали да обяснят на президента, че резултатът от глобите ще е унищожителен, ще изтрие две десетилетия на напредък и възходящ витален стандарт, реализиран при ръководството на Путин. Той обаче отхвърля предизвестията, казвайки, че въпреки Русия да заплаща голямата цена, Западът не му е оставил друга опция, с изключение на да стартира война. В обществените си изяви Путин споделя, че " икономическият блицкриг " се е провалил и стопанската система ще се приспособява.

Президентът остава убеден, че обществото е зад него, че руснаците са подготвени да изтърпят години на жертви в името на неговата визия за национално великолепие, настояват източниците на организация Блумбърг. Благодарение на твърдия финансов надзор, рублата възвърне по-голямата част от първичните си загуби, до момента в който инфлацията скочи, а икономическите разтърсвания към този момент остават лимитирани.

Путин е решен да продължи борбата, въпреки и в случай че Кремъл ограничи упоритостите за бързо и широкомащабно завладяване на по-голямата част от Украйна, до изнурителни боеве за Донбас. Според това виждане, слагането на по-малка цел ще направи Русия безнадеждно уязвима и слаба в лицето на опасността, привиждана от Съединени американски щати и съдружниците му.

Несъгласните с линията на Путин не виждат никакви признаци той да е подготвен да преглежда въпроса за преустановяване на нашествието предвид на загубите – или пък за съществени отстъпки, нужни за преустановяване на огъня. Като се има поради тоталната доминация на политическата система, различните възгледи се чуват единствено в частни диалози, отбелязва Блумбърг.

В идващите седмици кръгът от съветници и контакти се е свил още повече от лимитираната група хардлайнери, с които той се е съветвал преди, настояват двама от източниците на организация Блумбърг. Според тях решението за нашествието е било взето от Путин и шепа ястреби, измежду които министърът на защитата Сергей Шойгу, шефът на Генералния щаб Валерий Герасимов и Николай Патрушев, секретар на президентския съвет по сигурността.
ТЕМА преди 3 минути 13 преди 11 минути 215 преди 17 минути 437
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР