Почти 99% от освободените от руски плен защитници на „Азовстал“

...
Почти 99% от освободените от руски плен защитници на „Азовстал“
Коментари Харесай

Униан: Освободените от руски плен 43-ма „азовци“ са в тежко състояние

Почти 99% от освободените от съветски плен бранители на „ Азовстал “ са изгубили крайник или ръка, заяви Татяна Харко – сестра на командира на 36-а обособена бригада на морската пехота Сергей Волински-Волина. На 29 юни се състоя най-голямата замяна на пленници сред Украйна и Русия – вкъщи се завърнаха 144 украински воини. Сред тях има 95 бранители на „ Азовстал “, 43-ма от които са от полка „ Азов “, съобщи организация „ Униан “.

По думите на Харко освободените военни са в извънредно положение, само че са щастливи, че са се завърнали. Някои от тях са изгубили зрението или слуха си, всички се нуждаят от здравна помощ.

" Почти всички, 99% са без ръце, без крайници. Някои не чуват, някои не виждат, само че очите им са щастливи. Някои от момчетата приказват със сълзи на очи, а някои не могат да приказват. Нуждаят се от неотложна здравна помощ. “ – споделя Татяна Харко, която е представителка на Асоциацията на фамилиите на бранителите на " Азовстал ".

Самият Волина към момента е в плен. Сестра му споделя, че фамилията няма никаква връзка с него и няма никаква информация, макар, че съгласно съглашението, подписани с посредничеството на Международния червен кръст съветската страна е длъжна да обезпечи такава връзка. Тя обаче се радва, че най-малко част от бранителите са на независимост. Те са герои, споделя Татяна Харко.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР