Почти 40 нови вида паяци, ровещи в земята, са открили

...
Почти 40 нови вида паяци, ровещи в земята, са открили
Коментари Харесай

Страховита находка: Откриха 40 нови вида паяци

Почти 40 нови типа паяци, ровещи в земята, са разкрили учени в тропическите райони на Австралия, заяви 9News, цитира БГНЕС.

Изследователи от Университета в щата Западна Австралия и музея в Куинсланд, в границите на траяло една година проучване, са разкрили до 40 нови паяци, които си вършат дупки в сухите и тропически региони на континента. Откритите типове се отнасят към групата, известна като Y-образна форма на дупките.

" До момента даже не сме си представяли какъв брой разнообразно може да бъде тяхното държание и метода им на живот ", сподели проф. Джеръми Уилсън от Университета в щата Западна Австралия.

" Всяка дупка има основен и втори, прикрит вход, който могат да употребяват при бягство при положение на заплаха ", споделя археологът от музея в Куинсланд Майкъл Рикс. Само за последните 6 месеца учените са съумели да открият 136 разнообразни мостри на дупки на паяци.



" В момента работим върху представянето на нашата първа публикация за новите типове австралийски подземни паяци, само че работата още не е завършила. С помощта на молекулярно секвениране имаме намерение да изучим еволюцията на тези типове и историята на тяхното разпространяване в цяла Австралия. Това ще ни помогне в бъдеще да създадем цялостен таксономичен обзор на най-разнообразния жанр мигаломорфни паяци в Австралия ", добавя Рикс.

Учените означават, че следва дълга и трудоемка работа по описването и каталогизирането на всички открити типове паяци, които би трябвало да получат лични наименования.

Мигаломорфните паяци са инфраразред паяци с особена структура на челюстта. Те нормално са огромни по мярка и представителите им се отнасят към фамилията на паяците-птицеяди.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР