Почти 3 години жители на кв. Обеля са без улично

...
Почти 3 години жители на кв. Обеля са без улично
Коментари Харесай

Жители на квартал Обеля са без улично осветление от 3 години

Почти 3 години поданици на кв. " Обеля " са без улично осветяване. Вандали постоянно разрушават стълбове и крадат кабели, поради което улица " 24-та " тъне в мрак. Това кара хората да заобикалят минават по нея. Ще бъде ли сменено осветлението и какви ограничения ще бъдат подхванати за разрешаване на казуса вижте в репортажа.

София

Една от основните улици в квартала, която води към метростанци " Обеля ", след 6 часа вечерта към този момент е изцяло непрогледна. На улица " 24 " -та в кв. " Обеля " липсва осветяване. На негово място има разрушени стълбове, които са превърнати в кошчета за отпадък. Затова хората към този момент заобикалят да минават оттова.
Никола Николов - гражданин на региона: " Положението е от доста от дълго време и е доста съществено. Вечерно време минават вандали какви ли не, дори тук има стълбове изрязани. "
От районното кметство обясниха, че към този момент имат проект за решението на казуса.
Младен Младенов - кмет на регион " Връбница ": " Последните неща, които сме създали, е, че отидохме с компанията, която поддържа уличното осветяване в региона, и взехме решение още веднъж да сложим кабела, само че този път още веднъж в подземните шахти, където да бъдат заверени и вероятно обезпечени с GPS-и, с цел да не бъдат откраднати още веднъж. Ние се обръщаме към компанията, а тя е направила съответното броене кое би трябвало да се възвърне и какъв брой метра е кабелът, и кои от уличните лампи би трябвало да бъдат сменени и чакаме разрешението на зам.-кмета. "
От своя страна заместник-кметът по превоз на София Евгени Крусев даде обещание Общината да поправи лампите и изясни, че разчитат да няма нови похищения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР