Почти 12 000 души се подписаха в онлайн петиция, призоваваща

...
Почти 12 000 души се подписаха в онлайн петиция, призоваваща
Коментари Харесай

Над 10 хиляди се подписаха в петиция САЩ да пусне Джокович на US Open

Почти 12 000 души се подписаха в онлайн петиция, призоваваща Тенис асоциацията на Съединени американски щати (USTA) да работи с държавното управление на страната, с цел да разреши на Новак Джокович да взе участие на Откритото състезание на Съединени американски щати, макар отхвърли му да се имунизира против COVID-19.

Сърбинът няма да може да взе участие в последния шампионат от Големия шлем за годината заради актуалните правила, съгласно които пасажерите, които желаят да влязат в Америка, би трябвало да бъдат изцяло имунизирани и да дават доказателство, преди да се качат на борда на самолета.

Носителят на 21 трофея от Големия шлем завоюва купите на Откритото състезание на Австралия, “Ролан Гарос” и “Уимбълдън” през 2021 година, само че не съумя да пази трофея си в “Мелбърн Парк” тази година, откакто бе депортиран от Австралия поради имунизационния си статус през януари.

“Няма безусловно никаква причина на този стадий от пандемията да не позволим на Джокович да играе на Откритото състезание на Съединени американски щати 2022. Правителството на Съединени американски щати и USTA би трябвало да работят дружно, с цел да му разрешат да играе”, се споделя в петицията Change.org, която стартира на 21 юни.

Сърбинът, който отбрани купата си от “Уимбълдън” с победа над австралиеца Ник Киргиос по-рано този месец, през февруари сподели, че е подготвен да пропусне шампионатите от Големия шлем, вместо да се имунизира против ковид.

US Open стартира на 29 август.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР