Почти 1/3 от учениците от 1000 училища са със среден

...
Почти 1/3 от учениците от 1000 училища са със среден
Коментари Харесай

Икономист: Има определени училища в които няма нито един ученик с оценка различна от 2.00 на матурата за 12 клас

Почти 1/3 от учениците от 1000 учебни заведения са със междинен триумф под 3, демонстрира изследване, огласено по Нова нюз. Ситуацията коментира Петя Георгиева - икономист в Института за пазарна стопанска система. 

" По отношението на системата, нещата са добре проведени. Промените от последните 10 години дават доста благоприятни условия на шефовете да ръководят учебното заведение и бюджета.

По отношение на качеството обаче, има избрани учебни заведения в които няма нито един възпитаник с оценка друга от 2.00 на матурата за 12 клас. Това не е изключение. Такива учебни заведения има всяка година. Те са доста сериозен проблем. 27 учебни заведения тази година са по този начин. Те са малцина възпитаници - към 150. Въпросът е за какво нито един от тях не е съумял да се оправи. В към 1/3 от учебните заведения междинният триумф е релативно невисок. Решение има, само че то е въпрос на цялостна политика. Ако всичко се подреди, може да се чака, че възстановяване на качеството ще се случи в околните години. 
Реформи има във всички браншове в България и образованието не е изключение. "  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР