Почивките на българи за Нова година в къщите за гости,

...
Почивките на българи за Нова година в къщите за гости,
Коментари Харесай

Малки хотели и къщи за гости ще са пълни за Нова година

Почивките на българи за Нова година в къщите за посетители, дребните фамилни хотели, балнео, спа и уелнес обектите, вилите и жилищата към този момент са предплатени. Това разкрива пред вестник " Монитор " шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов. Според прогнози на института около коледно-новогодишните празници се чакат 500 000 пътувания на българи в страната и чужбина.

По думите на Драганов отлив на резервации за почивка в огромните хотели също не се следи, а дълго чаканите задгранични посетители ще дойдат от Ирландия, Германия, Централна Европа и Русия.

" По-голямата част от жителите на Европа към този момент имат зелен документ и могат да почиват свободно. Изискването за наложителен PCR тест при качването на борда, което част от самолетните компании вкараха, също не смущава никого ", безапелационен е туристическият специалист, съгласно който броят на настоящите места за настаняване не е намалял по отношение на миналата година макар новите здравни разпореждания.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Туристическите пакети за ваканции в чужбина към коледните...

Макар европейците да са привикнали към наложителните противоепидемични ограничения, се оказва, че българите се пробват да заобиколят здравните разпореждания. Така да вземем за пример в онлайн група за отмора на море и планина с деца консуматор се интересува " има ли хотел, или къща за посетители, където не се изисква документ или тест ". След редица отрицателни мнения обявата е изтрита.
Зелен документ или на ниска цена тест



Припомняме, че съгласно последната заповед на служебния здравен министър доктор Стойчо Кацаров за нощувка в някое от местата за настаняване в страната няма да имаме потребност от зелен документ. Такъв обаче ще ни е нужен, в случай че желаем да се храним в ресторанта към хотела или да се възползваме от някоя от спа услугите.

С цел отбягване на невъзможността неимунизираните жители да посещават своите работни места или други закрити обекти от здравното министерство оповестиха, че ще отделят средства за закупуването на безвъзмездни за жителите антигенни проби.

Такива проби са раздадени на всички районни здравни инспекции в страната. РЗИ-тата ще наблюдават нуждата от комплекти за тестване в съответните области и ще ги разпределят към лечебни заведения и лаборатории.

Всеки, който се нуждае от тестване, може да се възползва от опцията, без да заплаща цената на самия тест, а само взимането на тестът. Предстоят доставки на нови количества към 600 000 антигенни проби, които ще бъдат платени от бюджета на здравното министерство и се чака да бъдат доставени до края на седмицата. Още 1,6 млн. ще дойдат по линия на Европейската комисия. Допълнително са обезпечени и средства на районните здравни инспекции за закупуванe на бързи антигенни проби.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР