Почитателите на фестивала Сцена на кръстопът и тази година се

...
Почитателите на фестивала Сцена на кръстопът и тази година се
Коментари Харесай

Опашка за билети за фестивала „Сцена на кръстопът”

Почитателите на фестивала „ Сцена на кръстопът ” и тази година се подредиха на опашки пред касата на Драматичния спектакъл.

Форумът ще бъде открит на 10 септември от 19 часа в Голямата зала с премиерата на „ Вампир ” по Антон Страшимиров, а ползата към спектаклите е голям.

„ Съпътстващата стратегия също е доста богата. Всички събития са с вход свободен, само че за тези, които ще се проведат на закрито, публиката би трябвало да си вземе предложения от касата на театъра ”, споделят уредниците.

Ето и кои са събитията – „ Автопортрет в огледалото на сцената “ – среща с проф. Иван Добчев и показване на автобиографичната му книга (17 септември, 17 ч., Камерна зала на ДТ-Пловдив), „ Николай О. Масалитинов – опит за портрет “ – показване на биографичен филм (17 септември, 19.30 ч., Камерна зала на ДТ-Пловдив), „ Колко е елементарно да бъдеш обичан – 25 истории от учениците на Стефан Данаилов “ – премиера на книгата с присъединяване на Параскева Джукелова, Ана Пападопулу, Дарин Ангелов, Ралица Паскалева, Евелин Костова, Радина Боршош, Асен Блатечки, Александър Кадиев, Башар Рахал (19 септември, 17 ч.).

Още няколко забавни прояви предлага съпътстващата стратегия на 26-ото издание на фестивала. На 11 септември от 17 ч. в изложба „ Димитър Георгиев “ ще бъде открита изложбата статуя „ Ред 8, място 14″ на Валентина Златарова.

На 16 септември от 17 часа в Камерната зала на театъра ще се организира обществен диалог „ Съвременна драматургия “ с Александър Секулов. Събитието ще сложи началото на школа по драматургично писане към Драматичен театър-Пловдив. Входът е свободен, само че с авансово записване на [email protected].

На 18 септември от 11 часа в изложба „ Димитър Георгиев “ стартира кръгла маса за проблемите и развиването на театралното изкуство „ Театърът на следващия ден “ с куратори Росица Обрешкова и Георги Тошев. На същата дата от 21 часа в двора на театъра е театрално-музикалният пърформанс по текстове на Димитър Воев „ Част от сбирка “ с присъединяване на Иван Юруков – китара, укулеле, вокал; Стоян Младенов – цигулка, вокал; Николай Димитров – ударни, вокал; Милен Апостолов – пиано, вокал.

26-ото издание на „ Сцена на кръстопът ” е под мотото „ Театъра Мъдростта ” и се осъществя с поддръжката на Община Пловдив, Министерството на културата и спонсорското семейство –главният спонсор „ Роза Импекс ” и спонсорите „ КЦМ 2000 груп ”, МАИ Груп Холдинг, Атаро Клима и Ондулин. Домакин е Драматичен театър-Пловдив.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР