Почитателите на американския сериал The Big Bang Theory“ може би

...
Почитателите на американския сериал The Big Bang Theory“ може би
Коментари Харесай

Ким Ун-Йонг – детето-чудо, което отказа богатства и кариера в НАСА

Почитателите на американския сериал „ The Big Bang Theory “ може би си спомнят серията, в която младо момче от Северна Корея е съумяло да избяга в Съединени американски щати и показва необикновен талан във физиката. Това не се харесва доста на основния воин Шелдън Купър и стартират да се мислят най-различни саботажи. Има една забавна детайлност, колкото и необичайно да ви наподобява, това е действителна история, само че с някои леки разлики.

Според НАСА, а и доста други, Ким Ун-Йонг може да се счита за един от най-умните хора на планетата. Неговите интелектуални качества стартират да се демонстрират във допустимо най-ранна възраст, а родителите му считат, че той ще бъде талант доста, преди да може да върви. Приемете, че това е легендата за азиатската версия на „ Красив разум “, само че с тази разлика, че тук няма потребност от доказване. За страдание излиза наяве, че историята на Ким не е чак толкоз известна.

Ким се ражда в семейство на гении, преподаващи в университета в Сеул. Ким идва с ДНК, което явно подсказва какви благоприятни условия ще има, само че с тази разлика, че доста малко могат да изчислят мащаба им. Роден е на 8 март 1962 година и тук стартират легендите или най-малко изказванията на родителите. Твърди се, че на една година е имал опция да познава цялата корейска писменост и повече от 1000 китайски йероглифа.

На 3 години към този момент е можел да взема решение математически задания и даже съумява да разгласява своя теоретичен труд, само че благодарение на своите родители – първата му книга е от 247 страници и включва есета, изписана е на краснопис и включва илюстрации на немски и британски. Мнозина считат, че момчето задейства мозъка си в най-ранна възраст и най-вероятно се случва още по време на неговото раждане.

Малко след невероятният скок в учебно заведение, освен корейските издания ще пишат за него, към тях се включват и интернационалните медии. На 5-годишна възраст се твърди, че младежът приказва 5 езика без никакви проблеми и към този момент е признат в университет в Южна Корея. За мнозина, още тогава, е предстоящо да се чуят и нови и още по-вълнуващи истории, с които освен ще се трансформира науката, само че и човечеството.

Благодарение на своите умения, Ким може да се похвали като човек, който е мечтан от всеки един университет по света, няма образователно заведение, което да не го желае, а е ясно, че откакто на толкоз ранна възраст може да реализира всичко това, какво следва за останалите години?

Твърди се, че на 4-годишна възраст е съумял да премине теста за просветеност и да означи стойност от 210, освен това на тест, който е предопределен за 7-годишни. Това го слага и в върховете на Гинес за най-високо IQ освен това на най-млада възраст. Малко по-късно същият ще бъде усъвършенстван от Марелин вос Савант. На 5-годишна възраст ще гостува в японска национална телевизия и ще взема решение комплицирани математически уравнения, както и интеграли пред аудитория онлайн.

С сходно внимание е ясно, че скоро и NASA ще почукат на вратата, това се случва, когато е на 8-годишна възраст. През идващото десетилетие, Ким ще бъде един от най-ценните фрагменти и ще изненадва сътрудниците си с памет и опция да взема решение някои от най-трудните им проблеми. Неговият нов живот не идва с особени плюсове, дори в противен случай, става известно, че в множеството случаи момчето ще се усеща изолирано, самотно и много лимитирано. Няма да има другари, само че ще е обкръжен от възрастни, които постоянно са прекомерно заети, с цел да се социализират.

Оказва се, че системата употребява гения му, само че с него стартира да си отива и душата му. Най-големият му боязън ще стартира да се появява все по-често в съзнанието му – неговите познания да се употребяват за нещо деструктивно. Другият негатив е, че в никакъв случай не получава самопризнание за своята работа, неговите началници съумяват да препишат всичко, което сътвори.

След серия от такива проблеми, младежът най-сетне взема решение да се откаже от тази специалност и се връща назад в Южна Корея през 1978 година Там приключва всички нужни класове и взима тапия в границите на две години. Използва опцията да учи в естествен лицей и получава тапия за инженер.

Мнозина ще го подлагат на критика и изясняват, че е профукал гения си и е предпочел да се скрие, вместо да популяризира родината си. До края на живота си ще бъде подложен навръх това – рецензии от най-различни хора, които нямат и визия по какъв начин наподобява царската корона. След като приключва и своята докторска степен, Ким получава работа в корейска компания, където избира позицията на управител.

Това още веднъж разсънва проблеми и нерви, въпреки всичко се счита за по този начин наречения провален талант, само че Ким си остава оптимист и избира да живее умерено. През 2007 година е един от членовете в борда на шефовете и приключва своята най-голяма фантазия – да стане професор. Започва да преподава в университет и още веднъж е повече от благополучен.

Неговата учителска кариера започва на 51-годишна възраст и когато идват още веднъж публицистите, той признава, че се вълнува доста повече, в сравнение с при постъпването си на работа в NASA. Ким избира да отдаде времето си на идващото потомство, вместо да си губи времето с непознати планове.

Това не значи, че Южна Корея няма да го мисли за човек, който се е провалил и е срам за страната.

Никой не схваща, че Ким избира да живее умерено и щастливо, неговите триумфи и благосъстояния, най-малко персоналните такива, са изцяло задоволителни. Професорът постоянно споделя, че на първо място, той ще сложи спокойствието, щастието и удоволствието от това да бъде потребен. Всичко останало е на втори и от време на време на трети проект.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР