Почистването в София е изцяло сбъркано - ежегодно даваме десетки

...
Почистването в София е изцяло сбъркано - ежегодно даваме десетки
Коментари Харесай

Спаси София: Кой краде по 200 млн. лв. на година в столицата?

Почистването в София е напълно сбъркано - годишно даваме десетки милиони, с цел да поддържаме неефективна войска от чистачи. 90% от парите за разчистване на улиците се дават за ръчно метене и единствено към 10% за машинно.
Усвоените пари са доста - към 15 млн. лева единствено за тази активност за първите девет месеца на тази година, а резултатът е неправилен и неефикасен труд и замърсен град.
Това се споделя в позиция на „ Спаси София “ във „ Facebook “.
С новия проект - сметка за 2020 година се предлага повече от същото - нарастване на разноските с нови 5,7 млн. лева единствено за тази активност. Вместо да се модернизира и механизира почистването, София продължава със сбъркания модел на ръчно разчистване. Нямаме друго пояснение, с изключение на кражба от колосални размери - ръчното метене дава опция на частните почистващи компании с минимални вложения и разноски да прибират милиони против фиктивна работа. Дори в Скопие, както се вижда от фотографията, почистването е машинно.


Ние сме изрично срещу модел, в който всяка година се наливат от ден на ден милиони. Утре ще го заявим ясно в Комисията по стопанска система в СОС и ще желаяме фрапантно нарастване на средствата и условията за машинно разчистване, за сметка на ръчното. Трябва явен проект за деяние, който да подсигурява, че след 4 години София ще стане надалеч по-чист и организиран град, с дейно проведено разчистване, в което не потъват безотчетно по над 200 млн. лева всяка година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР