Почистването на лицето е една от най-важните процедури за грижа,

...
Почистването на лицето е една от най-важните процедури за грижа,
Коментари Харесай

Най-честите грешки, които допускаме при почистване на лицето

Почистването на лицето е една от най-важните процедури за грижа, тъй като от него зависи успеваемостта на останалите. Преди да нанесем крем или серум върху кожата, би трябвало да я почистим усърдно от грим, замърсяване на околната среда, непотребен себум и мъртви епидермални кафези - с помощта на това козметичните артикули ще могат да се всмукват добре, а също по този начин можем да се предпазим от кожни проблеми. Затова в никакъв случай не би трябвало да забравяте да измиете лицето си. Тази процедура би трябвало да се прави всеки ден, и то доста деликатно и благодарение на подобаваща козметика.

КАКВИ ГРЕШКИ ПРАВИМ ПРИ ПОЧИСТВНЕ НА ЛИЦЕТО?

Почистването на лицето може да наподобява като доста елементарна активност, само че доста хора го вършат по неверен метод. Най-често допусканите неточности при разчистване на лицето са:
 Правете тези лицеви извършения всеки ден, с цел да забавите бръчките Правете тези лицеви извършения всеки ден, с цел да забавите бръчките
Родителите ви в миналото забраняваха ли ви да вършиме физиономии? А вие на вашите деца? По-добре би било да повтаряте след децата, тъй като т...

- несъответствуващ избор на почистваща козметика;

- потребление на прекалено много почистваща козметика;

- прекомерно постоянно или прекомерно рядко миене на лицето.

Тъй като тази процедура - най-малко по формулировка - се прави всеки ден, коства си да се уверите, че я правите вярно. Грешките при измиване на лицето могат да ни костват красивия, здрав загар.

КАК ДА ИЗБЕГНЕТЕ ГРЕШКИ ПРИ ПОЧИСТВАНЕ НА ЛИЦЕТО СИ?
 Ежедневните привички, които могат да ви образуват пъпки по лицето Ежедневните привички, които могат да ви образуват пъпки по лицето
Красивата, добре поддържана кожа на лицето изсква работа. Подходяща козметика, постоянни процедури, здравословен метод на живот - всичко...

Преди да стартираме да почистваме лицето, е добре да проучим рекомендациите на производителя върху опаковката на препаратите, предопределени за това, и да следваме инструкциите, съдържащи се в тях. Нека не забравяме за постоянното миене на лицето, само че и да не го вършим по-често от нужното, да не прекаляваме с количеството козметика, употребена за разчистване, и най-много да не използваме несъответствуваща козметика, да вземем за пример съдържаща евентуално нездравословни химикали.

Каква козметика за разчистване на лицето би трябвало да избягвате?

Използването на почистващи препарати, които работят прекомерно интензивно, е една от най-популярните неточности при измиване на лицето. Не забравяйте, че измиването на лицето ви би трябвало да бъде нежна, неинвазивна процедура, тъй че би трябвало да употребявате деликатна козметика за това. Затова съветваме да не посягате към дрогерийните артикули – съдържащите се в тях химикали са много нападателни и могат да навредят на кожата ни. Винаги четете деликатно съставките на опаковката на козметиката и бъдете изключително деликатни със съставки като SLS, силикони и алкохоли. Техните естествени, здрави аналози под формата на растителни екстракти ще бъдат по-добър избор.

КАК ТРЯБВА ДА ИЗГЛЕЖДА ПРАВИЛНОТО ПОЧИСТВАНЕ НА ЛИЦЕТО?

Ако желаеме да избегнем най-големите неточности при разчистване на лицето, би трябвало да помним и за реда на употребяваната козметика. Има няколко стъпки за вярното разчистване на лицето. Първата е да премахнете грима – можете да употребявате натурална течност за унищожаване на грим и разчистване или подхранващо био масло. Второто е нанасяне на естествен гел или овлажняваща био пяна за измиване на лицето, т.е. препарати, които почистват кожата от всевъзможни замърсявания, себум, пот и други След измиване на лицето можете в допълнение да почистите кожата благодарение на пилинг и по-късно да преминете към по-нататъшни грижи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР