Почистването на горивото от повърхността на реката, която беше замърсена

...
Почистването на горивото от повърхността на реката, която беше замърсена
Коментари Харесай

Русия почисти горивото от повърхността на реката в Арктика

Почистването на горивото от повърхността на реката, която беше нечиста в края на май при невиждано приключване на петролни артикули в съветска Арктика, е завършило, оповестиха нощес съветските управляващи, съобщи Франс прес.

Активната фаза на събирането на водно-горивната примес от повърхността на реката завърши, продължава работата за разчистване на близките дребни водоеми и на крайбрежията, заяви министерството на изключителните обстановки на Русия, представено от съветските медии. Сега е належащо да се възвърне околната среда в района, а в това време - да продължи мониторингът, с цел да се вземат подобаващи ограничения, в случай че се наложи, съобщи министърът Евгений Зиничев.

Генералният шеф на сибирския клон на " Транснефт " Виктор Бронников съобщи предходната седмица пред Агенция Франс Прес, че " цялостното разчистване ще трае с години ". При строителни работи в ТЕЦ-3 на Норилско-Таймирската енергийна компания (част от групата " Норникел " ) на 29 май бе опустошен контейнер, от който се изляха над 21 000 куб. м петролни артикули на повърхност 180 000 кв. м, прониквайки в почвата и водни обекти.Част от горивото попадна в езерото Пясино, обвързвано с река Пясина, която тече на север и се влива в Карско море.

Екоорганизацията " Грийнпийс Русия " твърди, че повредата е първата с подобен мащаб в Арктика и го съпостави с корабокрушението на петролния танкер " Ексон Валдес " край крайбрежията на Аляска през 1989 г.Според представителя на Руската организация за риболова Дмитрий Клоков ще са нужни десетилетия за възобновяване на екосистемата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР