Почистване на труднодостъпните плажове Романтика“, Галата“, бреговата зона на местност

...
Почистване на труднодостъпните плажове Романтика“, Галата“, бреговата зона на местност
Коментари Харесай

Доброволци ще чистят днес труднодостъпни варненски плажове

Почистване на труднодостъпните плажове „ Романтика “, „ Галата “, бреговата зона на околност „ Зеленика “, както и на плажа в кв. „ Аспарухово “ пред рибарско населено място „ Карантината “ ще бъде осъществено на 1 август от 16.00 ч., научи Moreto.net.

Отпадъците ще бъдат извозени с лодки до плажа на рибарското населено място, а в разделното разчистване ще се включат доброволци от школа „ Дедал “, клуб „ Приятели на морето “, съдружие „ Пауър Джъмп “ и риболовците от рибарско населено място Карантината.

След акцията ще има прожекция на късометражен филм, в партньорство с Българска национална телевизия 2, засягащ тематиката за “ничиите боклуци “, който визира казуса с замърсяването на крайбрежните региони и морето.

Инициативата е част от съпътстващата стратегия на кинофестивала за късометражно кино „ Карантината “ и е част от акция под надпис #БезОтпадъци, по план ”Партньорство за красива и чиста България ”, на съдружие “BG Бъди деен ”.

Осмото издание на Международния кинофестивал за късометражно кино „ Карантината “ ще се организира в интервала от 2 до 8 август на едноименния плаж в кв. „ Аспарухово “. Инициативата се осъществя със съдействието на Община Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР