Починал е бившият зам.-председател на Народното събрание проф. Любен Корнезов. Тъжната

...
Починал е бившият зам.-председател на Народното събрание проф. Любен Корнезов. Тъжната
Коментари Харесай

Почина бившият зам.-председател на парламента проф. Любен Корнезов

Починал е някогашният зам.-председател на Народното събрание проф. Любен Корнезов.  Тъжната новина заяви на персоналния си профил във " Facebook " ямболската лекарка Малина Гардева, написа Блиц.

``
реклама 

" С един ямболия се разделяме - парламентарен арбитър, зам.-председател на Народното събрание, ямболия, проф. Любен Корнезов ", написа тя. 

Председателят на АБВ Румен Петков също уважи професора: 

" Отиде си Любо Корнезов - професор, учител, политически биткаджия, правилен на идеалите си. Преди всичко честен и заслужен Човек, раздаден на другите, не търсещ и не очакващ нищо за себе си. Дано всеки от нас да го изпрати, по този начин, както той заслужава, запазвайки по нещо от него. Поклон пред Любо! ", разяснява той във " Facebook ".

В интервала 1983-1986 г.  той е аспирант по цивилен развой в Юридически факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “. От 1988 година е лекар на юридическите науки.

Любен Корнезов развива научна и преподавателска активност. Той е професор, създател на 17 книги и монографии и над 350 публикации. Изнасял е лекции по гражданскопроцесуално право в Юридическия факултет на УНСС, гр. София, както и в Югозападния университет " Неофит Рилски ", гр. Благоевград.

От 1975 година до 1981 година е арбитър в Ямболски областен съд, а от 1981 година до 1983 година извършва длъжността арбитър в Ямболския областен съд. В интервала 1983-1986 година е ръководител на Търговищки областен съд, а от 1986-1990 година на Ямболския областен съд. От 1977 година е член на Българска комунистическа партия, след 1990 година продължава участието си в Българска социалистическа партия. За член на Висшия съвет на Българска социалистическа партия е определен през декември 1996 година
Женен, татко на две деца.

Избран е за народен представител в 7-то Велико национално заседание, където е заместник-председател на Парламентарната група на Българска социалистическа партия и заместник-председател на Комисията по изработването на Конституцията.

В интервала 1991-1994 година той е арбитър в Конституционния съд. През 1995 година е назначен за заместник–министър на правораздаването и заема този пост до февруари 1997 година

Любен Корнезов е народен представител в 38–то Народно заседание, където е заместник–председател на Парламентарната група на Демократичната левица. През ноември 2000 година е определен за заместник–председател на Народно събрание. Член е на Съвета по европейски въпроси.

На извършените на 17 юни 2001 година парламентарни избори за 39–то Народно събрание Любен Корнезов още веднъж е определен за народен представител. От 5 юли 2001 година той е заместник-председател на ПГ на Коалиция за България. От 15 октомври 2003 година е заместник-председател на Народно събрание.

На извършените на 25 юни 2005 година Любен Корнезов е определен за народен представител в 40 Народно заседание от 1 МИР – Благоевград от листата на Коалиция “За България ” и става заместник-председател на Народното събрание.

Народен представител в 41 национално заседание (14.07.2009 – 15.03.2013) от “Коалиция за България (17,70%) – изборен регион: 24-СОФИЯ 2.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР