Почина Владимир Сунгоркин, главен редактор на “Комсомолская правда. Той е

...
Почина Владимир Сунгоркин, главен редактор на “Комсомолская правда. Той е
Коментари Харесай

Шок! Нова смърт около Путин

Почина Владимир Сунгоркин, основен редактор на “Комсомолская истина ”. Той е считан за един от най-приближените пропагандатори на Путин.

Включен е в санкционния лист на Европейски Съюз поради “манипулация, агитация и дезинформация ” Внезапната гибел на видния съветски агитатор е следващата от множеството такива на съветски олигарси и доближени на Путин.

-->

Официалната информация е, че има съмнения за инсулт, написа " Фактор ". Според информация на „ Интерфакс “, 68-годишният Сунгоркин е умрял по време на командировка в Хабаровския край, където е считал да събира материал за книга.

Хабаровск е родният му град. Сунгоркин е приключил факултета по публицистика в Далекоизточния държавен университет през 1976 година

Още през 1976 година става сътрудник на " Комсомолская истина ". Писал е и кореспонденции за в. " Советская Россия ". През 1985 година се връща в " Комсомолская истина " като заместнк-редактор на отдел. През 1992 година е определен от общото заседание на акционерите за основен изпълнителен шеф на акционерното сдружение " Комсомолская истина ", а от месец май 1997 година е основен редактор и ръководител на съвета на шефовете.

За вярната му работа като пропагандист на Кремъл, през 2014 година Владимир Путин го награждава с медал " За заслуги пред отечеството " IV степен, а през 2018 година е разгласен за заслужил публицист на Руската федерация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР