Почина първият човек в света със сърдечна трансплантация от генетично

...
Почина първият човек в света със сърдечна трансплантация от генетично
Коментари Харесай

Почина първият човек в света със сърдечна трансплантация от генетично модифицирано прасе


Почина първият човек в света със сърдечна трансплантация от генетично модифицирано прасе.

Дейвид Бенет, който имаше терминално сърдечно заболяване, оцеля два месеца след интервенцията в Съединени американски щати.

Но положението му стартира да се утежнява преди няколко дни, споделиха лекарите му в Балтимор и 57-годишният е умрял на 8 март.

Г-н Бенет знаеше рисковете, свързани с интервенцията, признавайки преди процедурата, че това е " изстрел в тъмното ".

Лекарите от Медицинския център на Университета на Мериленд получиха особено позволение от медицинския регулатор на Съединени американски щати да извършат процедурата, въз основа на това, че господин Бенет, който е бил прикрепен към легло, в противоположен случай щеше да почине.

Той се подложи на интервенцията на 7 януари и лекарите споделят, че в седмиците по-късно е прекарвал време със фамилията си, гледал Супербоул и приказвал, че желае да се прибере при кучето си Лъки.

Но положението му се утежнява, оставяйки лекарите „ опустошени “.

„ Той се оказа самоуверен и доблестен пациент, който се бори чак до края “, сподели хирургът Бартли Грифит, който извърши трансплантацията, в изказване, публикувано от болничното заведение.

Д-р Грифит сподели по-рано, че интервенцията ще донесе света „ една крачка по-близо до решаването на рецесията с дефицита на органи “. В момента 17 души умират всеки ден в Съединени американски щати в очакване на трансплантация, като се оповестява, че над 100 000 са в листата на чакащите.

През октомври 2021 година хирурзи в Ню Йорк оповестиха, че са трансплантирали сполучливо свински бъбрек на човек. По това време интервенцията беше най-напредналият опит в региона до момента.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР