Почина мъжът, който 18 години живя на летище Шарл дьо

...
Почина мъжът, който 18 години живя на летище Шарл дьо
Коментари Харесай

18 години живот на летището - почина иранецът, вдъхновил Спилбърг за Терминалът

Почина мъжът, който 18 години живя на летище Шарл дьо Гол в Париж. Животът на Мехран Карими Насери въодушеви режисьора Стивън Спилбърг да сътвори кино лентата " Терминалът ". Летищните управляващи оповестиха, че иранецът е умрял от естествена гибел.

18 години терминал 2F на летище Шарл дьо Гол беше неговия дом. Попаднал там, поради комплициран миграционен капан.

" Аз съм неповторим случай. Обръщал съм се към две, три, четири държавни управления ", декларира Мехран Карими Насери.

През 88-ма избягал от Иран. Искал да открие майка си - британка, която живеела в Лондон. На път за Англия, дошъл в Париж от Брюксел, само че не съумял да продължи, тъй като нямал нужните документи.

" Не можех да се върна в Белгия. Във Франция отхвърлиха да ми издадат статут на политически емигрант. Имах билет за Лондон, само че Лондон отхвърляше да ме одобри ", добавя Мехран Карими Насери.

Останал в директната зона. Спял на пейките, употребявал служебните бани. Станал любим. Започнали да го назовават сър Алфред. През 1999 година получил статут на емигрант.

Но отказал да напусне летището. До 2006 година, когато се разболял и постъпил в болница. Реалността на открито, обаче не му допаднала, и се върнал в убежището си.

Починал от сърдечен арест. Служителите на летището се пробвали да му оказват помощ, само че безрезултатно. " Сър Алфред отпътува вечно ", написаха летищните управляващи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР