Почина Костадин Чакъров - последният политически съветник на Тодор Живков,

...
Почина Костадин Чакъров - последният политически съветник на Тодор Живков,
Коментари Харесай

Почина Костадин Чакъров - последният политически съветник на Тодор Живков

Почина Костадин Чакъров - последният политически консултант на Тодор Живков, оповестява bTV, цитирайки изказване на председателят на Съюза на комунистите в България Павел Иванов.

„ Тази нощ, ненадейно, от нас си отиде Костадин Чакъров – член на Политическото бюро на СКБ и ръководител на Съюза на комунистите в България до 2013 година ", гласи известието. 

Костадин Чакъров е последният политически консултант (политически асистент съгласно партийното название на длъжността, съществуващо до 1989 г.) на Тодор Живков, а преди 1981 година и на Людмила Живкова по време на комунистическа България, директно преди Ноемврийския пленум през 1989 година, който публично бележи края на социализма в страната. 

Роден е през 1947 година в Пловди. Завършва Юридическия факултет на Софийския университет. Работи поредно като първи секретар на ДКМС в Пловдив, консултант в апарата на Държавния съвет на Народна република България, заместник-завеждащ икономическия отдел на Централен комитет на Българска комунистическа партия.

От 2010 до 2013 Костадин Чакъров е ръководител на Съюза на комунистите в България. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР