Почина Катя Димитрова, съпруга на създателя на Международния балетен конкурс

...
Почина Катя Димитрова, съпруга на създателя на Международния балетен конкурс
Коментари Харесай

Почина съпругата на създателя на Международния балетен конкурс - Варна Катя Димитрова

Почина Катя Димитрова, брачна половинка на основателя на Международния балетен конкурс - Варна, маестро Емил Димитров, оповестиха от Международния балетен конкурс.

Оттам показват, че Катя Димитрова е трансформирала идеята на Международния балетен конкурс - Варна, в своя персонална орис. Тя беше освен дамата до уредника на първото в света интернационално съревнование в професионалния балет, а стана и изцяло отдаден човек, предан на концепциите на състезанието, се споделя в известието, съобщи Българска телеграфна агенция.

" 27-ият Международен балетен конкурс във Варна това лято се оказа финален за обичаната и ценена от балетния хайлайф Катя. Тя изживя с изключително интензивна страст това издание. Успя да вдъхне кураж и на най-новото потомство изгряващи балетни актьори, видя се с балетните звезди от целия свят - посетители на състезанието ", показват от състезанието.

" Изискана и дейна, Катя Димитрова до последно даваше своята невидима, само че непрекъсната и цялостна със мощ поддръжка, с цел да се поддържат високите критерии и духът на Международния балетен конкурс във Варна ", написа в известието.

Поклонението ще бъде в храма " Св. София " в столицата на 13 септември, четвъртък, от 13.30 часа.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР