Почина известният български гинеколог доц. д-р Божидар Славчев. Това съобщиха

...
Почина известният български гинеколог доц. д-р Божидар Славчев. Това съобщиха
Коментари Харесай

Почина гинекологът д-р Божидар Славчев

Почина известният български гинеколог доцент доктор Божидар Славчев. Това оповестиха от СБАЛАГ " Майчин дом ". Той беше шеф на 1. Гинекологична клиника към лечебното заведение.

" Днес ни напусна нашият безценен сътрудник, преподавател и човек с огромно сърце доцент доктор Божидар Славчев ", оповестиха от пресцентъра на СБАЛАГ " Майчин дом ". 

Доц. Славчев посвети живота си на грижите за българската жена и развиването на акушер-гинекологията в България. Неговата кариера като акушер-гинеколог и Началник на Първа Гинекологична клиника е напълно отдадена на най-голямата и остаряла АГ болница в страната СБАЛАГ “Майчин дом ". Името му ще бъде записано със златни букви в историята на болничното заведение, поради обстоятелството че е обучил десетки лекари и е избавил хиляди животи, направил е хиляди комплицирани акушер-гинекологични интервенции. Доц. доктор Божидар Славчев е една от най-големите фигури в актуалната българската медицина и точно той е експертът, положил основите на актуалната онко-гинекология у нас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР