Почина известната оперна и оперетна певица Катерина Тупарова. Тъжната вест

...
Почина известната оперна и оперетна певица Катерина Тупарова. Тъжната вест
Коментари Харесай

Почина оперната прима Катерина Тупарова

Почина известната оперна и оперетна певица Катерина Тупарова. Тъжната новина оповестиха нейни сътрудници от Музикалния спектакъл. Тя си отиде след тежко боледуване.

Катерина Тупарова е артист-солист и е измежду най-изявените певчески гласове в България. Тя е родена в Ракитово и още от ранна детска възраст мечтае да се занимава с опера.

В началното учебно заведение, нейният преподавател Никола Янев съумява да развие гения ѝ и тя поема по пътя на музиката. Започва да учи в Музикалното учебно заведение в Пловдив при Иванка Михайлова и откакто го приключва, стартира работа в оперетата в Пазарджик.

На идната година я одобряват в Музикалната академия в София, в класа по пеене на проф. Елена Киселова и в класа по актьорско майсторство на проф. Павел Герджиков. Дебютът на Катерина Тупарова е във Варненската опера, където се превъплащава в ролята на Доня Фиорила от „ Турчинът в Италия “. Още като студентка в трети курс, тя се качва на сцената на Националния музикален спектакъл.

Изиграла е голям брой централни субретни функции, измежду които Щаси от „ Царицата на чардаша “, Полина от „ Великата незнайна “, както и ролята на основна героиния в спектаклите на Жул Стайн „ Шугар “, Инес в „ Островът на фантазиите “ и др.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР