Почина известен инженер от Видин, научи BulNews. Вчера, на 85 години,

...
Почина известен инженер от Видин, научи BulNews.
Вчера, на 85 години,
Коментари Харесай

Скръбна вест! Почина известен инженер от Видин /снимка/

Почина прочут инженер от Видин, научи BulNews.
Вчера, на 85 години, в софийска болница, е умрял Йордан Бързашки - участник и очевидец в огромна част от строителните действия на Видинското пристанище в най-новата му история.
През 1969 година приключва Хидротехнически факултет на Висшия институт по архитектура и строителство /ВИАС/ – София /сегашен Университет по архитектура, строителство и геодезия /УАСГ/, магистър по ВиК. Бил е основен инженер в Държавно строително управление-Видин от 1969 до 1973 година Има специализация по „ Пречистване на промишлени отпадни води “ - 1976 година Инж. Бързашки е бил основен експерт по Водоснабдяване и Канализация в ОНС-Видин от 1983 до 1990 година Бил е шеф на БКС-Видин от 1990 до 1993 година Заемал е поста на шеф на Строително-монтажен комбинат (СМК) „ БДИН “ АД /1993 – 1998 г./ Управител на лична компания за планиране и строителство - Едноличен търговец „ Водоканал-98 “ от 1998 година
Инж. Бързашки е награждаван два пъти от министерството на районното развиване и благоустройството със златна значка „ Кольо Фичето “.
Погребението ще бъде на следващия ден, от 11 часа, в новите видински гробища.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР