Почина хематологът д-р Васил Хрисчев, съобщиха за Zdrave.net негови близки.Д-р

...
Почина хематологът д-р Васил Хрисчев, съобщиха за Zdrave.net негови близки.Д-р
Коментари Харесай

Почина д-р Васил Хрисчев

Почина хематологът доктор Васил Хрисчев, оповестиха за Zdrave.net негови близки.

Д-р Хрисчев е приключил Медицински университет София през 1982 година Своите специалности Вътрешни заболявания и Клинична хематология придобива през 1992 година и 2000 година

До 2017 година доктор Хрисчев работи в Национална профилирана болница за интензивно лекуване на хематологични болести София. От тогава беше в Клиника по хематология и онкология към УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ София. Част бе и от екипа експерти на МЦ „ Св. Пантелеймон “ София.

Д-р Хрисчев беше прочут като извънреден диагностик на заболявания на кръвта, кръвотворните органи и органите на лимфната система: тромбоцитопении, левкопении, увеличени лимфни възли, нарушавания в кръвосъсирването. Основен фокус в работата му бяха левкемии, лимфоми, анемии и хеморагична диатеза.

Социалните мрежи са залети с разкази на признателни пациенти, за които доктор Хрисчев се е оказал единственото избавление.

Погребението на доктор Васил Хрисчев ще бъде в неделя, 13 февруари, от 11 часа в Катедрален храм „ Успение Богородично “, при Централни софийски гробища.

Поклон пред светлата му памет!
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР