Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган публикува програмна статия,

...
Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган публикува програмна статия,
Коментари Харесай

Доган дефинира заедността в световен мащаб в сборник на СУ

Почетният ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган разгласява програмна публикация, озаглавена " Казусът Ахмед Доган " в юбилеен фисолофски алманах на Софийския университет. Сборникът с научни публикации се споделя " Философи 1981. 40 години по-късно. Продължаващи истории “, заяви пресцентърът на партията.

" Състоянието и развиването на света зависи не от масите, класовата битка и от обособените партии, а от намирането на съдружни формули на заедността, новаторските технологии, съответната, властова система с потенциал и визия за решение на съответни проблеми и ангажираност на свободните и дейни жители в тяхното опредметяване “, написа доктор Доган.

" Заедността " е обичана дума на почетния ръководител на Движение за права и свободи, която постоянно се употребява като предизборно мото на партията, както и за слоган на разнообразни партийни събрания и конференции. По рано тази година водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ даде следното пояснение на понятието: " Заедността " е главната философия на българския етнически модел, чийто създател е Ахмед Доган. Заедността за нас не е абстракция, заедността е другите да бъдем дружно и всеки да отстоява своята еднаквост.

Сборникът показва един от най-емблематичните курсове в историята на Философския факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ със своите дейни, сполучливи и запаметяващи се персони, се показва в известието на Движение за права и свободи.

В публикацията има някои несъмнено мощни моменти.

" Мощната онтологична акселерация на Мегасоциума на Глобалния свят ще имплицира конструирането на различен вид обществени и политически онтологии, които ще бъдат най-вече с относителен и еклектичен профил и темперамент ", написа доктор Доган.

Продуцирането и потреблението на „ приключените метафизичен системи “ ще бъде загуба на екзистенциално време, счита той. В този подтекст доктор Доган предвижда, че евентуално " дебелите книги “ ще си останат единствено в библиотеките.

" Късите “ и ефикасни теоретични структури за решаването на съответни проблематични обстановки " пъкъл хок “ ще бъдат преобладаващи “, споделя той.

В началото беше " Меди "

" В университетските среди бях различим най-вече като " Меди “, стартира публикацията, само че по-късно малко закачливо откриване пред читателя, мисълта на доктор Доган бързо отлита към планетарните конструкти.

" Класическият европейски модернизъм, в качеството си на флагманския сегмент на западната цивилизация, е на път да изпадне в бездънен философски захлас, като форма на отмора от добре свършена работа. Върховенството на Разума, универсалните категории и Абсолютната концепция натовариха просветената персона да бъде Субект на историята и субстанциален притежател на Свободата и Прогреса, в това число на Хуманизма. В онтологичното поле на социума се получи нещо, което дава отговор на библейската алегория " Господи, не ми давай повече, в сравнение с мога да понеса! ", заключва Доган.

Следва преход към постмодернизмът, който, съгласно Доган, е направил опит да продуцира нова онтологична и идеологична парадигма.

" Но в самия си произход, сякаш, сподели онтологична неплатежоспособност със затъването си в интенционалните определености на индивида и неговите дейности, които предвещаваха „ рецесия на смисъла “ и на смислообразуването, в това число и в „ символния свят “ на индивида и социума ", споделя той.

Според него " онтологичните несъответствия на " достоверното Аз " и " общественото Аз " на индивида са проблеми за решение от Политиката, само че с друга политическа онтология и с качествено друг профил на политическата субектност, обладана от " новата политическа нематериалност ".

В последна сметка публикацията допира до демократичната народна власт.

Изводът на Доган е, че демократичната народна власт е пазарна народна власт, само че " това не води до самодостатъчност на демокрацията, в противен случай, основава предпоставки за непрекъсната рецесия в релацията страна – гражданско общество ".

" Нещо повече, демократичната теория за развиване на обществото изпитва емпирични и " метафизични " спазми от резултатите на действието на обществената онтология, която е задала като план за правене на История в света ", споделя той.

Една от главните му прогнози е, че е " въпрос на време е Китай да се трансформира в преобладаващ исполин в планетарен мащаб ". Веднага по-късно дава и рецептата за " съдружни формули на заедността ".

" От тази позиция, в цивилизационното духовно поле на света ще се появят синкретични протоколни формули, ритуали и политически теории по оста Изток – Запад ", изяснява доктор Доган.

Юбилейният алманах е на Издателство „ Стилует “ и е публикуван през 2021 година Поради пандемията, представянето на сборника се състоя тази година, прецизираха от издателството. Сборникът не се популяризира в комерсиалната мрежа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР