Почетни грамоти и медали получиха oбщина Мездра и Представителен танцов

...
Почетни грамоти и медали получиха oбщина Мездра и Представителен танцов
Коментари Харесай

Грамоти и медали за община Мездра и Ансамбъл „Мездра“ от Национален етнофестивал

Почетни грамоти и медали получиха oбщина Мездра и Представителен танцов отбор „ Мездра “ за оказано подпомагане при организирането и присъединяване в XVIIIНационален етнофестивал „ Заедно можем повече “. Културната демонстрация се организира на 21 април във Видин.
За пета поредна година община Мездра подкрепя организирането и провеждането на фестивала, чиято цел е да каже “не на омразата, не на расизма, да на етническата приемливост, да на качественото обучение, да на европейската интеграция! “ За оказаното подпомагане кметът на общината инж. Генади Събков получи почетна грамота за извънреден принос при подкрепяне организирането и провеждането на спектакли по случай българското председателство на Европейския съвет и честване на XVIII Национален етнофестивал с интернационално присъединяване Видин`2018.
Представителен танцов отбор „ Мездра “, с живописен началник Мирослав Аспарухов, показа общината и завладя участниците и гостите на етнофестивала с 3 танцови композиции- Шопска сюита, Гергьовден и Тракийски танц “Гроздана ". Ансамбълът бе почетен с почетна грамота за присъединяване и чудесно показване.
„ Искам да изкажа признателност, че още веднъж сме дружно и имаме удоволствието да бъдем съорганизатори на този етнофестинал. За пета поредна година демонстрираме, че дружно можем повече. Без омразата и без етническите разлики, вършим Нашия Северозападен край по- хубаво място за живеене”, сподели господин Аспарухов.
В осемнадесетото издание на Националния етнофестивал „ Заедно можем повече “ взеха присъединяване над 15 състава. Невероятните танциори демонстрираха майсторство вразлични стилове- фолклорни танци, ромски танци, съвременни танци и типичен танци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР