Победителят в конкурса Нестле за Живей Активно!“ и новият посланик

...
Победителят в конкурса Нестле за Живей Активно!“ и новият посланик
Коментари Харесай

Общините финалисти в петото издание на конкурса „Нестле за Живей Активно!“ са Ардино, Дряново, Шабла и Девня

Победителят в състезанието „ Нестле за Живей Активно! “ и новият дипломат на самодейността ще станат ясни на 30 януари

За пета поредна година ще се състои награждаването в състезанието за най-активна община в България „ Нестле за Живей Активно “, който се осъществя в партньорство с Министерството на младежта и спорта (ММС) и Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ).

На 30 януари селектираните финалисти в състезанието – община Ардино, община Дряново, община Шабла и община Девня – ще имат опцията да показват онлайн създадени от тях планове. Проектите целят да промотират физическата интензивност и уравновесения метод на живот – главните полезности, заложени в 19-годишната самодейност „ Нестле за Живей Активно! “

 Общините финалисти в петото издание на състезанието „ Нестле за Живей Активно! “ са Ардино, Дряново, Шабла и Девня

Журито, което ще дефинира най-активната община за 2023 година е формирано от дългогодишни сътрудници на самодейността в лицето на Министерството на младежта и спорта, показано от професор Даниела Дашева, заместник-министъра на младежта и спорта, специалист в теоретичната и практичната част на спортните дисциплини. Националното съдружие на общините в Република България, което за пета поредна година е показано от Мария Яровая, специалист „ Дигитални връзки и връзки с сътрудници “ в НСОРБ. Невяна Владинова, вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика и притежател на голям брой международни и национални медали е третия член на журито на „ Нестле за Живей Активно! “. Тази година на награждаването в състава на оценяващите ще се включи и миналогодишния победител в конкуренцията – община Трявна – в лицето на Росен Ралев младши специалист „ Стопански действия и планове “ към Община Трявна и отговорник за реализацията на проекта-победител за 2022 година Организатора „ Нестле България “ ще бъде показан от Теодор Георгиев, началник на правния отдел на Нестле България

 Общините финалисти в петото издание на състезанието „ Нестле за Живей Активно! “ са Ардино, Дряново, Шабла и Девня

Община Ардино събра над 550 участници в девет събития за „ Нестле за Живей Активно! “. Общината взе участие в състезанието за четвърта поредна година, а събитията, с които се включи в тазгодишното издание са футболно съревнование, пешеходен маршрут с начало гр. Ардино и край Орлови скали, разчистване на пътека, запознаване на публиката с лечебните преимущества на йогата, зумба танци, футбол и федербал навън, велопоход измежду природата, започващ от гр. Ардино и стигащ Дяволския мост, образуване на щафетни игри и надпревари за възпитаници и за общинската администрация, поход от гр. Ардино до с. Бистроглед, състезателен празник в детска градина, разходка из гр. Ардино, национални танци.

 Общините финалисти в петото издание на състезанието „ Нестле за Живей Активно! “ са Ардино, Дряново, Шабла и Девня

Община Девня не е пропущала опция да е част от състезанието и се включва от самото му основаване, а през 2019 година даже печели купата най-активна община в България. С над 400 участника, Девня провежда 6 всеобщи събития тази година – спортни игри в детска градина, танцово шоу в учебно заведение, 10-километров преход до „ Кесмята “ и спортни игри, както и съревнование по състезателен лов на риба.

Община Шабла се включва за пръв път в състезанието, реализирайки 4 събития „ Нестле за Живей Активно “ – ден без коли в Шабла, анкета „ Храня ли се уравновесено? “, флашмоб, фамилен велопоход от Шабла до къмпинг „ Добруджа “ (7 км).  В събитията се включват 200 души.

 Общините финалисти в петото издание на състезанието „ Нестле за Живей Активно! “ са Ардино, Дряново, Шабла и Девня

Община Дряново взе участие в състезанието за четвърта поредна година със седем „ Нестле за Живей Активно! “ празника, които се състоят от пешеходен поход – „ Скалската екопътека “, открита подготовка по бокс, любителски шампионат по тенис на маса, пешеходен поход по екопътека „ Дряновски манастир – Боженци “, баскетболен шампионат за деца до 11 години, съревнование по спортно насочване за деца и родители и любителско велошествие.

Освен спечелилия в състезанието, на 30 януари ще стане ясно и кой е новият дипломат на „ Нестле за Живей Активно! “, който ще стане част от звездното семейство на самодейността дружно с Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Екатерина Дафовска, Евгени Иванов – Пушката и Маруся Иванова.

 

 

 

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР