Победителят в девети лайв на Като две капки вода“ Тома

...
Победителят в девети лайв на Като две капки вода“ Тома
Коментари Харесай

Тома: Не съм очаквал Асен Блатечки да ми каже, че съм грозен

Победителят в девети лайв на " Като две капки вода “ Тома Здравков подвигна публиката на крайници и я накара да танцува под звуците на обичаната от всички българи ария на Славка Калчева " Бяла роза “. Това е втора победа за рокаджията.

" Искам да поздравя и да благодаря на всички хора, които ми гласоподаваха доверие. Имаше танци и хората бяха щастливи. Когато имитирах Данчо Караджов, той беше измежду публиката с една необятна усмивка и това доста ме успокои. Обаче тази прелестна дама на националната музика Славка Калчева беше затаила мирис преди осъществяването ми. Но в действителност когато някой излиза да те имитира ти минава мисълта, че може да се провали в тази реплика или да направи нещо да наподобява комично. 

Много желаех да не пресилвам това характерно за националната музика и за нея вибрато. Мисля, че го направих сносно и премерено. Една седмица чувам тъкмо какъв брой времена е това вибрато. Мина ми през главата да го направя леко комично, само че без да наскърбявам някой от сътрудниците, само че има един прелестен артист, който постоянно съумява да излезе от облика си и да е супер занимателен. Това е естествено Христо Гърбов, който доста почитам и обичам “, разяснява в ефира на NOVA осъществяването си на " Бяла роза “ Тома.

" Близки другари сме със Славка Калчева и тя е споделяла с мен, че слуша рок музика и доста ме харесва. Засичали сме се на огромни събития, на които се канят разнообразни реализатори, с цел да е по-цветна програмата и към този момент може да имаме и обща аудитория. Когато отивам на сватби, кръщенета и други постоянно звучи " Бяла роза “, споделя още той.

" Като две капки вода “ за мен е магия. Когато стъпя на сцената, даже и да има терзание, безусловно не помня кой съм. Не съм очаквал Асен Блатечки да ми каже, че съм противен, само че от неговата уста, това си е комплимент. Много изненади и провокации получих от това предаване. Сега ще подражавам Тина Търнър “, сподели артистът.

Тома завоюва деветата вечер на имитациите в “Като две капки вода ".

" За мен за влизането в облик и имитациите са нужни комплекс от качества. Носиш голяма отговорност в случай че имитираш някой огромен реализатор, да вземем за пример като Влади, който направи Фреди Меркюри. Но също по този начин е значима и сценографията и какво тъкмо би трябвало да имитираш – дали от клип или от лайв осъществяване. Страшно доста обичам и почитам Тина Търнър, само че няма по какъв начин да бъда нея или да вляза в облика й в живота. Задачата ми в идващия лайв е да направя Тина от нейния клип. Има една характерна стъпка и копитото на кончето. Ще поздравя публиката и хората, които ни гледат и ще им кажа, че са " The Best! “, дава обещание артистът.

Кои са облиците, които би желал да направи?

" Много са и може би по тази причина се появих и в моя си тип през днешния ден в студиото. Но носията доста отваря хората и повдига духа. Човек съумява да се върне към корените си и към националната музика. В колата си чувам от ден на ден българска музика и се надявам да има повече авторски български песни като моята " Синя вечер “. Тя е написана за мен от огромния Румен Бояджиев и се надявам да се въртят в пространството и хората да ме асоциират с моята музика “, признава Тома.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР