Победителката в конкурса за красота "Мис Беларус 2008" и бивш

...
Победителката в конкурса за красота "Мис Беларус 2008" и бивш
Коментари Харесай

Мис Беларус 2008 излезе на свобода след 42 дни арест

Победителката в състезанието за хубост "Мис Беларус 2008 " и някогашен представител на бресткия футболен клуб "Динамо " Олга Хижинкова излезе на независимост след 42 дни административен арест. Това заяви беларуският портал tut.by, представен от ТАСС. "Мис Беларус 2008 " и някогашна прессекретар на "Динамо " (Брест) Хижинкова е излязла на независимост в град Жодино, прецизира уеб сайтът.

Хижинкова беше арестувана при протестна акция на 8 ноември, а на 11-и съдът й наложи 12 дни арест за присъединяване в неразрешена всеобща демонстрация, а скоро по-късно районният съд в Минск й дефинира още 15 дни за присъединяване в протестна акция на 11 октомври.

На 26 ноември минският съд наложи на Хижинкова спомагателни 15 дни. Tut.by отбелязва, че това е станало поради трето нейно присъединяване в митинги, този път на 25 октомври, а обвиняването се е основавало на фотоси в обществената мрежа "Инстаграм " и видеоматериали.

На 9 август в Беларус се състояха президентски избори, на които съгласно формалните данни на централната изборна комисия е победил настоящият държавен глава Александър Лукашенко с 80,10 % от гласовете. На второ място с 10,12 на 100 е Светлана Тихановска, която не призна резултатите от гласуването. Веднага откакто те бяха оповестени, в Беларус започнаха всеобщи митинги, продължаващи и до през днешния ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР