Победителите в седмото издание на Vivacom Регионален грант бяха наградени

...
Победителите в седмото издание на Vivacom Регионален грант бяха наградени
Коментари Харесай

Станаха ясни победителите в седмото издание на програмата Регионален грант на Vivacom

Победителите в седмото издание на Vivacom Регионален грант бяха наградени по време на гала, извършена във Vivacom Art Hall Оборище 5. Това са 13 неправителствени организации, които ще имат опция да осъществят плановете си в сферите обучение и запазване на околната среда с финансовата поддръжка на Vivacom. Наградният фонд е 64 278 лева, а оптималният грант за всеки план е до 5 000 лева

Vivacom Регионален грант се реализира в партньорство с Български център за нестопанско право и поддържа публично значими дела на цивилен организации от дребни и огромни обитаеми места. Общата инвестиция на Vivacom в седемте издания на Регионалния грант е над 446 000 лева С актуалното издание общият брой на подкрепените досега планове от цялата страна е 95.

В седмото изданието взеха присъединяване 299 плана на 264 организации от цялата страна. Отличените планове ще работят за цифровизация на образованието по история, запазване на застрашени типове птици, съчетано с образование на студенти, на практика познания по музика, кино и телевизия за деца от дребни обитаеми места, разчистване на речни корита и морски територии, преработване на боклуци от хора с увреждания, практическо еко образование на възпитаници, създаване на еко направления и други.

Журито, което оцени плановете, е в състав Веселка Вуткова, шеф „ Корпоративни връзки ” във Vivacom, Ива Дойчинова, публицист и деятел за цивилен дела, Иван Кънчев, съосновател на Сдружение „ Българска история “, Райко Байчев, публицист в онлайн медията Actualno.com, Надя Шабани, шеф на Български център за нестопанско право и новото попълнение в журито - Симона Стилиянова, съосновател на „ Основа “ и създател на Zero Waste Sofia.

 Vivacom
Отличените планове са:

Проект на фондация „ Активна историческа карта “ - София, който е стъпка към дигитализацията на образованието по история. Фондацията ще сътвори цифрова динамична карта на тематика „ Българското възобновление “, която да бъде налична за всички възпитаници, учещи българската история, както и за всички фенове на историята.

Сдружение „ Безопасни детски площадки “ - София, посредством плана си „ Имам решение за моята зелена концепция “ ще образова учениците от Ловеч, Стара Загора и Благоевград по какъв начин да провеждат доброволческа акция. От сдружението желаят да покажат на децата пътя към дейното поданство и присъединяване за развиването на локалната общественост.

Сдружение „ Зелени Балкани “ - Пловдив,ще работи по плана „ Помощ за красивите чапли! “, като съчетае действия по опазването на редки и застрашени типове птици с образование на студенти и доброволци по тематиката.

Сдружение „ Млади, дейни, изобретателни “ от с. Куртово, общ. Карлово, ще покачва екологичното съзнание на минимум 100 деца, младежи и техните родители посредством директното им включване в еко акции, ориентирани към понижаване на потреблението на текстилни и пластмасови произведения.

Фондация „ Музика за България “ - София, ще има опция да надгради самодейността „ RockSchool на колела ”. Мобилна музикална академия ще въодушевява младежи от дребни обитаеми места да се допрян до музикални принадлежности, а за какво не и да стартират своето музикално обучение.

Сдружение „ НИМ анимейшънс - учебно заведение за кино и телевизия “ - Софияпечели с плана „ БГ кино предизвикателство “. През лятото на 2022 година сдружението ще събере на Българско Черноморие деца от цялата страна, които имат засилен интерес към филмовото изкуство, с цел да преминат през целия развой на основаване на едно кино произведение и да своите първи къси игрални филми с професионална техника.

Сдружение „ Организация на българските скаути “ - София завоюва журито с плана „ Заедно за българските реки “. Целта е разчистване на боклуци от коритата на пет български реки, само че също по този начин екологичното образование и обучение на 200 деца и младежи скаути на възраст от 7 до 18 години. Организацията към този момент има опит с сходна активност по разчистване, реализирана взаимно с WWF България, на които скаутите ще разчитат и този път като сътрудник.

Проектът „ Чудно детство “ на Фондация „ Св. Николай Чудотворец " от Добрич също е отличен от журито. От три години фондацията развива лично обществено дружество „ Чудната градина “, в което младежи с интелектуални усложнения отглеждат зеленчуци и плодове. Разполагат с 15 дка градини и имат 5 оранжерии. Идеята в този момент е да отворят градините за деца и родители, като основат пространство, в което да се организират разнообразни действия навън. Основната цел е да се сътвори среда на приемливост, емпатия и равнопоставеност към хората с интелектуални усложнения.

Фондация „ Сошъл Фючър “ от София печели с плана „ JAMBA Candles - използвай отново “. Идеята е да създадат обществено дружество за удължение на живота на контейнерите на хиляди изгорели свещи, трансформирайки ги в нов естествен и хубав артикул.

„ Роботика, електроника и програмиране за всеки “ е план на Фондация „ Тинузавър “ от Велико Търново. Тя ще даде опция на децата в най-малките обитаеми места в Община Велико Търново да се допрян до просветителни технологии и методологии от бъдещето.

Проектът „ Природата като преподавател “ на Фондация „ Учене за смяна “, София, е обвързван с създаване на мрежа от екомаршрути за пешеходен и велотуризъм, както и с образуване на просветителни походи.

Фондация „ Човек с шапка “, София, печели с плана „ Ателиe кино-танц 2022 “, чиято цел е да притегли младежи от Белоградчик, Стражица и Каблешково в обучителната стратегия по танцово кино „ Фокус, кино, танц “ и да им помогне да основат танцови филми за личния си опит и живот. По този метод самодейност цели да усъвършенства и обогати културния пейзаж в градовете и да окаже поддръжка на настоящите читалищни и общински културни дейци там.

Сдружение „ Водолазен клуб Немо “, Бургас, ще има опция да реализира концепцията „ За чисто море и чисти крайбрежия “ – за разчистване на морското дъно на яхтеното пристанище в Несебър, както и морското дъно на южния плаж на града. Акцията ще се извърши от водолази, оборудвани със специфична техника, благодарение на плаваща платформа за събиране. Ще бъде извършено образование за деца и младежи по отношение на опазването на околната среда и намаляването на последствията от климатичните промени.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР